Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-22 13:06 |
![]() GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj, SIMINIUC, Rodica. Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L). In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 3, 20-22 octombrie 2016, Chişinău. Chisinau, Republic of Moldova: Tehnica-Info, 2016, pp. 207-213. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry 2016 | ||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 3, Chişinău, Moldova, 20-22 octombrie 2016 | ||||||
|
||||||
Pag. 207-213 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%. |
||||||
Cuvinte-cheie făină de năut, capacitate de absorbție a apei, spumare, emulsificare |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Gutium, O.V.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Ciumac, J.I.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Siminiuc, R.I.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L)</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2016</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'></relatedIdentifier> <subjects> <subject>făină de năut</subject> <subject>capacitate de absorbție a apei</subject> <subject>spumare</subject> <subject>emulsificare</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2016</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>