Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
632 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-22 13:06
SM ISO690:2012
GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj, SIMINIUC, Rodica. Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L). In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 3, 20-22 octombrie 2016, Chişinău. Chisinau, Republic of Moldova: Tehnica-Info, 2016, pp. 207-213.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Modern Technologies in the Food Industry 2016
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry"
3, Chişinău, Moldova, 20-22 octombrie 2016

Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L)


Pag. 207-213

Gutium Olga, Ciumac Jorj, Siminiuc Rodica
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 26 iulie 2019


Rezumat

Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%.

Cuvinte-cheie
făină de năut, capacitate de absorbție a apei, spumare, emulsificare

DataCite XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'>
<creators>
<creator>
<creatorName>Gutium, O.V.</creatorName>
<affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Ciumac, J.I.</creatorName>
<affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Siminiuc, R.I.</creatorName>
<affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title xml:lang='ro'>Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L)</title>
</titles>
<publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher>
<publicationYear>2016</publicationYear>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'></relatedIdentifier>
<subjects>
<subject>făină de năut</subject>
<subject>capacitate de absorbție a apei</subject>
<subject>spumare</subject>
<subject>emulsificare</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType='Issued'>2016</date>
</dates>
<resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType>
<descriptions>
<description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut &ndash; capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care s&icirc;nt semnificativ influențate de prezența &icirc;n mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate &icirc;n mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%.</p></description>
</descriptions>
<formats>
<format>application/pdf</format>
</formats>
</resource>