Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-22 13:06 |
![]() GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj, SIMINIUC, Rodica. Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L). In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 3, 20-22 octombrie 2016, Chişinău. Chisinau, Republic of Moldova: Tehnica-Info, 2016, pp. 207-213. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry 2016 | ||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 3, Chişinău, Moldova, 20-22 octombrie 2016 | ||||||
|
||||||
Pag. 207-213 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%. |
||||||
Cuvinte-cheie făină de năut, capacitate de absorbție a apei, spumare, emulsificare |
||||||
|
Cerif XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'> <cfResPubl> <cfResPublId>ibn-ResPubl-81388</cfResPublId> <cfResPublDate>2016</cfResPublDate> <cfStartPage>207</cfStartPage> <cfISBN></cfISBN> <cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/81388</cfURI> <cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Proprietățile funcționale ale făinii de năut (Cicer Arietinum L)</cfTitle> <cfKeyw cfLangCode='RO' cfTrans='o'>făină de năut; capacitate de absorbție a apei; spumare; emulsificare</cfKeyw> <cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>Au fost determinate proprietățile funcționale ale făinii de năut – capacitatea de absorbție a apei, a grăsimilor, de spumare și de emulsificare care sînt semnificativ influențate de prezența în mediul apos a cosolvaților (sarea de bucătărie, bicarbonat de sodiu, acid citric și zahăr) și corelează parțial cu capacitatea de absorbție a apei. Cele mai mici valori ale proprietăților funcționale au fost observate în mediul neutru sau puțin acid și la concentrații de sare peste 0,5%.</p></cfAbstr> <cfResPubl_Class> <cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfResPubl_Class> <cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId> <cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-45921</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-4868</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-24823</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> </cfResPubl> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-45921</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-45921-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Gutium</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Olga</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-4868</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-4868-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Ciumac</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Jorj</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-24823</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-24823-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2016T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Siminiuc</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Rodica</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> </CERIF>