Cu privire la obţinerea distilatelor de vin din soiuri roşii de struguri. Partea II. Procesarea strugurilor după tehnologia vinurilor roşii
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
838 28
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-12 19:33
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222+663.252.4+663.551.1 (4)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
Alcool potabil. Băuturi spirtoase (Băuturi tari pe bază de alcool). Distilarea și rafinarea alcoolului (15)
SM ISO690:2012
BOUNEGRU, Tudor, CRASNOŞCIOCOVA, Margareta, ALEXANDROVICI, Valentina, RUSU, Serghei, OLARU, Constantin, SCORBANOVA, Elena, DEGTEARI, Natalia, STIŢIUC, Mihail. Cu privire la obţinerea distilatelor de vin din soiuri roşii de struguri. Partea II. Procesarea strugurilor după tehnologia vinurilor roşii. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 4(64), pp. 21-25. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 4(64) / 2016 / ISSN 1857-3142

Cu privire la obţinerea distilatelor de vin din soiuri roşii de struguri. Partea II. Procesarea strugurilor după tehnologia vinurilor roşii

Regarding obtaining the wine distillates from red grape variery. Part II. processing of the grapes, using red wine technology

CZU: 663.222+663.252.4+663.551.1

Pag. 21-25

Bounegru Tudor, Crasnoşciocova Margareta, Alexandrovici Valentina, Rusu Serghei, Olaru Constantin, Scorbanova Elena, Degteari Natalia, Stiţiuc Mihail
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 18 iunie 2019


Rezumat

Wine distillates were studied made from red grape varieties Cabernet-Sauvignon, Merlot and Pinot noir. To obtain these distillates these grapes were processed by fermentation in red technology using selected Black Rara yeasts. The resulting wines were distilled at an installation-pilot for direct distillation with discontinuous operation and an installationpilot for direct distillation with continuous operation. Wine distillates obtained meet by physico-chemical composition and taste the requirements of Standard SM312, have a fl oral aroma or of ripe fruit, typical astringent taste, without foreign taste and aroma nuances.

Cuvinte-cheie
Aligote, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Pinot noir, wine, distillate of wine, installation for direct distillation