Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-25 18:44 |
![]() DARII, Irina. Nitrozarea aminelor din produse de carne şi elaborarea metodelor de inhibiție în formarea N-nitrozaminelor. In: Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova, 25 octombrie 2017, Chişinău. CEP al Universității de Stat din Moldova, 2017, SNE, SE, pp. 16-19. ISBN 978-9975-71-834-9. ISSN 1857-3665. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova SNE, SE, 2017 |
||||||
Conferința "Analele ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova" Chişinău, Moldova, 25 octombrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 16-19 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
The piperidine nitrosation process which finds in meat products was studied, depending on the nitrites-ions concentration, the piperidine concentration and the pH of the medium.It has been established that concentration of piperidine aggrandisment leads to increase the rate of nitrosation.It was found that in the determination of kinetic law in fuction of pH 1.5-4.6, the speed piperidine nitrification process with nitrites-ions increases at the same time with [H+] growing. |
||||||
|