Nitrozarea aminelor din produse de carne şi elaborarea metodelor de inhibiție în formarea N-nitrozaminelor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
451 9
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-25 18:44
SM ISO690:2012
DARII, Irina. Nitrozarea aminelor din produse de carne şi elaborarea metodelor de inhibiție în formarea N-nitrozaminelor. In: Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova, 25 octombrie 2017, Chişinău. CEP al Universității de Stat din Moldova, 2017, SNE, SE, pp. 16-19. ISBN 978-9975-71-834-9. ISSN 1857-3665.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova
SNE, SE, 2017
Conferința "Analele ştiinţifice ale Universităţii de Stat din Moldova"
Chişinău, Moldova, 25 octombrie 2017

Nitrozarea aminelor din produse de carne şi elaborarea metodelor de inhibiție în formarea N-nitrozaminelor


Pag. 16-19

Darii Irina
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 21 mai 2019


Rezumat

The piperidine nitrosation process which finds in meat products was studied, depending on the nitrites-ions concentration, the piperidine concentration and the pH of the medium.It has been established that concentration of piperidine aggrandisment leads to increase the rate of nitrosation.It was found that in the determination of kinetic law in fuction of pH 1.5-4.6, the speed piperidine nitrification process with nitrites-ions increases at the same time with [H+] growing.