Evaluarea biologică a calităţii ţesutului muscular la porcine
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
127 0
SM ISO690:2012
SECRIERU, Serghei; ROTARU, Ilie. Evaluarea biologică a calităţii ţesutului muscular la porcine. In: Fiziologia şi sănătatea. 27-28 septembrie 2012, Chișinău. Chişinău Republica Moldova: Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al AŞM, 2012, pp. 343-348. ISBN 978-9975-62-323-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF
BibTeX
DataCite
Dublin Core
Fiziologia şi sănătatea 2012
Congresul "Fiziologia şi sănătatea"
Chișinău, Moldova, 27-28 septembrie 2012

Evaluarea biologică a calităţii ţesutului muscular la porcine


Pag. 343-348

Secrieru Serghei, Rotaru Ilie
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
Disponibil în IBN: 8 aprilie 2019


Rezumat

Crossbreeding is a widely accepted and recommended practice in commercial swine production. It is used to capital ize on heterosis, the superiority of crossbred individuals over the average of their purebred counterparts. Crossbred performance may be more or less than the performance of the best purebred, depending on the breeds crossed. For there to be heterosis, crossbred performance must be above the average of the pure breeds. The received results certify a highe quality of meat in all experimental groups, without signifi cant differences. 

Cuvinte-cheie
Breed, Carcasses, genotype, Hybrid, meat