Articolul precedent |
Articolul urmator |
865 53 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-24 17:11 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663/664 (35) |
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (594) |
Producerea și consevarea alimentelor solide (1475) |
SM ISO690:2012 ARTIOMOV, Laurenţia. Aplicarea nanotehnologiilor la ambalarea produselor alimentare: beneficii și riscuri. In: Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei, 7 iunie 2018, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu‖ din Cahul, 2018, Vol.1, pp. 351-355. ISBN 978-9975-88-041-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei Vol.1, 2018 |
||||||
Conferința "Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei" Cahul, Moldova, 7 iunie 2018 | ||||||
|
||||||
CZU: 663/664 | ||||||
Pag. 351-355 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Food packaging is a key factor of economic, environmental and public health importance in the food field. Nanotechnologies can contribute to improving the food packaging by modifying the permeability, increasing the barrier properties of packaging materials, conferring antimicrobial properties, increasing thermal resistance. Nanotechnology can also provide solutions forsensing, signaling microbiological and biochemical changes in food. There are concerns about the safety of packaging in terms of the migration of unwanted substances, including nanoparticles, into food. Adverse effects of nanoparticles are toxicity and, possible, genotoxicity, carcinogenicity. In the current review, we summarize some of existing data on the benefits and risks of nanotechnology applications to the food packing sector. |
||||||
|