Cooperarea dintre Uniunea Europeană și statele Maghreb în materie de punere în aplicare a justiţiei tranziţionale: cazul Tunisiei
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
719 1
Ultima descărcare din IBN:
2022-07-30 17:32
SM ISO690:2012
ABDELAZIZ, Mukhtar. Cooperarea dintre Uniunea Europeană și statele Maghreb în materie de punere în aplicare a justiţiei tranziţionale: cazul Tunisiei. In: Știinţa juridică autohtonă prin prisma valorilor și tradiţiilor europene, 16 octombrie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, 2017, pp. 54-59. ISBN 978-9975-124-64-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Știinţa juridică autohtonă prin prisma valorilor și tradiţiilor europene 2017
Conferința "Știinţa juridică autohtonă prin prisma valorilor și tradiţiilor europene"
Chișinău, Moldova, 16 octombrie 2015

Cooperarea dintre Uniunea Europeană și statele Maghreb în materie de punere în aplicare a justiţiei tranziţionale: cazul Tunisiei


Pag. 54-59

Abdelaziz Mukhtar
 
Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 6 iunie 2018


Rezumat

La transition entre le regime autoritaire et democratique exige certains efforts de la societe. A cet egard, au cours des 30 dernieres annees ont accumule une certaine pratique d’Etats en ce qui concerne la mise en oeuvre de la justice transitionnelle. Ces listes et la Tunisie, qui a commence la reel ce qu’on appelle ≪revolution arabe≫.

Trecerea de la regim autoritar la unul democratic necesită anumite eforturi din partea societăţii. In acest sens, pe parcursul ultimilor 30 de ani statele au acumulat o anumită practică in ceea ce ţine de punerea in aplicare a justiţiei tranziţionale. Printre acestea se enumeră și Tunisia, de la care și a inceput propriu zis așa numita „revoluţie arabă“.

Cuvinte-cheie
cooperare, justiţie tranziţională, răspundere, drepturile omului,

crime