Ce este mobbing -ul organi zațional
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
936 94
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-17 15:54
SM ISO690:2012
MACOVEI, Tatiana. Ce este mobbing -ul organi zațional. In: Revista Naţională de Drept, 2014, nr. 6(164), pp. 66-70. ISSN 1811-0770.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Naţională de Drept
Numărul 6(164) / 2014 / ISSN 1811-0770 /ISSNe 2587-411X

Ce este mobbing -ul organi zațional

Pag. 66-70

Macovei Tatiana
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 6 noiembrie 2015


Rezumat

Mobbing-ul este o formă generalizată de abuz la locul de muncă. Teroarea psihologică sau mobbing-ul în viața profesională implică o comunicare ostilă și lipsită de etică, care este direcționată într-un mod sistematic de către una sau mai multe persoane, în special față de un individ, care, ca urmare a mobbing-ului, este împins într-o poziție neajutorată și fără apărare și ținut acolo prin intermediul activității de mobbing. Mobbing este un termen folosit pentru a descrie o varietate de comportamente la locul de muncă, care implică un abuz emoțional asupra unui salariat sau a mai multora. Termenul este utilizat atunci când un grup de salariați, mai degrabă decât un singur salariat, se angajează în acest comportament ostil, făcând viața dificilă pentru cineva la locul de muncă pentru victima mobbing-ului. Actorii care exercită acțiunea de mobbing pot fi colegii, superiorii sau subordonații, iar acest comportament poate afecta lucrătorii din întreprinderile de toate mărimile, inclusiv din companiile mai mici..

Mobbing is a generalized form of workplace abuse. Psychological terror or mobbing in working life involves hostile and unethical communication which is directed in a systematic manner by one or more individuals, mainly toward one individual, who, due to mobbing, is pushed into a helpless and defenseless position and held there by means of continuing mobbing activities. Mobbing is a term used to describe a variety of behaviors in the workplace that amount to emotional abuse by workers of a fellow employee or employees. The term is used when a group of workers rather than a single worker engages in this hostile behavior, collectively making life difficult for someone on the job in a concerted fashion. The mobbing actors can be colleagues, superiors or subordinates, and this behavior can affect workers in businesses of all sizes, including at smaller companies.

Cuvinte-cheie
hărțuire, demnitate,

mobbing.