Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
772 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-04 11:36 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
636.5.033.087.8 (2) |
Păsări domestice (180) |
SM ISO690:2012 VOINIŢCHII, Eugen. Effectul acizilor organici incluşi în furaj asupra performanţei de creştere şi a indicilor sangvini la puii de carne. In: Ştiinţa Agricolă, 2014, nr. 2, pp. 93-97. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 2 / 2014 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 636.5.033.087.8 | ||||||
Pag. 93-97 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările s-au efectuat pe două loturi - martor şi experimental - a câte 20 000 pui broiler, cu sopul de a stabili efectul produsului NOACK AC PD2, care conţine acizi organici (acetic, lactic, propionic, formic). Produsul s-a administrat împreună cu furajul pe tot parcursul perioadei de creştere a puilor (42 zile). În rezultat, la puii din lotul experimental s-a constatat un nivel al morbidităţii de 6% faţă de 11,6% la puii din lotul martor, nivelul
letalităţii a constituit 1,9% şi, respectiv, 2,7%. Greutatea corporală constatată la finalul experimentelor a fost cu 110 g mai mare la puii din lotul experimental faţă de cea a puilor din lotul martor (P< 0,001). Indicii biochimici determinaţi au avut o tendinţă de creştere la puii broiler din lotul experimental. |
||||||
Cuvinte-cheie Pui broiler, indici biochimici, Greutate corporală, morbiditate, Prebiotic |
||||||
|