Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-05 14:35 |
![]() SANDULACHI, Elisaveta, GORNEŢ, Viorel. The correlation between nutritional value indicators of meat and liver
. In: Meridian Ingineresc, 2011, nr. 4, pp. 31-34. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 4 / 2011 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
Pag. 31-34 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
În această lucrare se prezintă evaluarea, în baza studiului
bibliografic şi experimental, a valorii nutritive a cărnii
şi ficatului de bovină/porcină. S-au studiat compoziţia
chimică a materiilor prime şi valoarea nutritivă. S-a calculat indicele valorii nutritive (VN10), indicele chimic (CS), valoarea energetică. În lucrare se prezintă corelaţia liniară şi Pearson a acestor indici. Sa constatat că ficatul de bovină şi porcină prezintă interes din punct de vedere nutriţional, economic, servind drept materie primă pentru diversificarea
alimentelor cu o valoare nutritivă ameliorată. |
||||||
|