Influence of technological treatments on phenolic complex and colors indices in raw red wines
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
98 0
SM ISO690:2012
MORARI, Boris, TARAN, Nicolae, SOLDATENCO, Eugenia, STOLEICOVA (VASIUCOVICI), Svetlana, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga. Influence of technological treatments on phenolic complex and colors indices in raw red wines . In: Lucrări Ştiinţifice. Seria Horticultură, 2012, vol. 55, pp. 367-370. ISSN 1454-7376.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Lucrări Ştiinţifice. Seria Horticultură
Volumul 55 / 2012 / ISSN 1454-7376 /ISSNe 2069-8175

Influence of technological treatments on phenolic complex and colors indices in raw red wines

Studiul influenței tratărilor tehnologice a vinurilor roșii seci asupra complexului fenolic și indicilor de culoare


Pag. 367-370

Morari Boris, Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Soldatenco (Grigorean) Olga
 
Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
 
 
Disponibil în IBN: 19 octombrie 2023


Rezumat

The present work was the study of technological treatments adjuvant materials the content of phenolic substances and indices of sparkling dry red. This is due to the nature of adjuvant material absorbing phenolic complex macromolecules on its surface active which then settles and loses. For removal system with clearing and setting wine winemaking process treatment using adjuvant materials: (fish glue bentonite gelatin polyvinylpyrrolidone (PVP)). This process is an important tool in the hands of a modern winemaker and like any tool must be used wisely.

 În lucrare a fost efectuat studiul asupra tratărilor tehnologice cu materiale adjuvante, asupra conŃinutului de substanŃe fenolice i indicilor de culoare roie, seci, pentru spumante. Acest fapt fiind datorat naturii materialului adjuvant ce absoarbe macromoleculele a complexului fenolic pe suprafaŃa sa activa, care ulterior se sedimenteaza i se pierd din sistem odată cu înlăturarea sedimentului. Pentru limpezirea i stabilizarea vinului în industria vinicola se utilizeaza procedeul de tratare cu materiale adjuvante: clei de pete ,bentonita ,gelatina, polivinilpirolidonă (PVP). Acest procedeu este un instrument important modern i care trebuie sa fie utilizat cu atenŃie.

Cuvinte-cheie
red wines, technological treatment, adjuvant materials, Phenols,

Vin roșu, tratări tehnologice, materiale adjuvante, substanțe fenolice