Influența tescovinei de mere asupra caracteristicilor organoleptici, fizico-chimici și reologici a iaurtului
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
186 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-28 10:31
SM ISO690:2012
CEȘKO, Tatiana, CEBOTAREAN, Valeria. Influența tescovinei de mere asupra caracteristicilor organoleptici, fizico-chimici și reologici a iaurtului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 231-233. ISBN 978-9975-45-956-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.2, 2023
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023

Influența tescovinei de mere asupra caracteristicilor organoleptici, fizico-chimici și reologici a iaurtului


Pag. 231-233

Ceșko Tatiana, Cebotarean Valeria
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 10 octombrie 2023


Rezumat

S-a cercetat efectul adaosului pudrei din tescovina de mere asupra proprietăților reologice, fizico-chimice, organoleptice și asupra texturii iaurtului pe parcursul depozitării a 20 zile. Au fost analizate probe de iaurt cu adaos de pudre de tescovina de mere în concentrații de 0,2%; 0,4%; 0,6%; 0,8%; și 1,0%. Tescovina de mere a fost evaluată din punct de vedere a indicatorilor fizico-chimici și compozitiei chimice a compușilor biologic activi. Rezultate cercetării au demonstrat acceptabilitatea de utilizare a tescovinei de mere în fabricarea iaurtului.

Cuvinte-cheie
tescovina de mere, iaurt, parametri fizico-chimici, organoleptici, reologici