Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-28 10:31 |
![]() CEȘKO, Tatiana, CEBOTAREAN, Valeria. Influența tescovinei de mere asupra caracteristicilor organoleptici, fizico-chimici și reologici a iaurtului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 231-233. ISBN 978-9975-45-956-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.2, 2023 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023 | ||||||
|
||||||
Pag. 231-233 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
S-a cercetat efectul adaosului pudrei din tescovina de mere asupra proprietăților reologice, fizico-chimice, organoleptice și asupra texturii iaurtului pe parcursul depozitării a 20 zile. Au fost analizate probe de iaurt cu adaos de pudre de tescovina de mere în concentrații de 0,2%; 0,4%; 0,6%; 0,8%; și 1,0%. Tescovina de mere a fost evaluată din punct de vedere a indicatorilor fizico-chimici și compozitiei chimice a compușilor biologic activi. Rezultate cercetării au demonstrat acceptabilitatea de utilizare a tescovinei de mere în fabricarea iaurtului. |
||||||
Cuvinte-cheie tescovina de mere, iaurt, parametri fizico-chimici, organoleptici, reologici |
||||||
|