Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-06-26 14:36 |
![]() CEȘKO, Tatiana, CEBOTAREAN, Valeria. Influența tescovinei de mere asupra caracteristicilor organoleptici, fizico-chimici și reologici a iaurtului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 231-233. ISBN 978-9975-45-956-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.2, 2023 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023 | ||||||
|
||||||
Pag. 231-233 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
S-a cercetat efectul adaosului pudrei din tescovina de mere asupra proprietăților reologice, fizico-chimice, organoleptice și asupra texturii iaurtului pe parcursul depozitării a 20 zile. Au fost analizate probe de iaurt cu adaos de pudre de tescovina de mere în concentrații de 0,2%; 0,4%; 0,6%; 0,8%; și 1,0%. Tescovina de mere a fost evaluată din punct de vedere a indicatorilor fizico-chimici și compozitiei chimice a compușilor biologic activi. Rezultate cercetării au demonstrat acceptabilitatea de utilizare a tescovinei de mere în fabricarea iaurtului. |
||||||
Cuvinte-cheie tescovina de mere, iaurt, parametri fizico-chimici, organoleptici, reologici |
||||||
|
Cerif XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'> <cfResPubl> <cfResPublId>ibn-ResPubl-188565</cfResPublId> <cfResPublDate>2023</cfResPublDate> <cfVol>Vol.2</cfVol> <cfStartPage>231</cfStartPage> <cfISBN>978-9975-45-956-3.</cfISBN> <cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/188565</cfURI> <cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Influența tescovinei de mere asupra caracteristicilor organoleptici, fizico-chimici și reologici a iaurtului</cfTitle> <cfKeyw cfLangCode='RO' cfTrans='o'>tescovina de mere; iaurt; parametri fizico-chimici; organoleptici; reologici</cfKeyw> <cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>S-a cercetat efectul adaosului pudrei din tescovina de mere asupra proprietăților reologice, fizico-chimice, organoleptice și asupra texturii iaurtului pe parcursul depozitării a 20 zile. Au fost analizate probe de iaurt cu adaos de pudre de tescovina de mere în concentrații de 0,2%; 0,4%; 0,6%; 0,8%; și 1,0%. Tescovina de mere a fost evaluată din punct de vedere a indicatorilor fizico-chimici și compozitiei chimice a compușilor biologic activi. Rezultate cercetării au demonstrat acceptabilitatea de utilizare a tescovinei de mere în fabricarea iaurtului.</p></cfAbstr> <cfResPubl_Class> <cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2023T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfResPubl_Class> <cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId> <cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2023T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-79136</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2023T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-113124</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2023T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> </cfResPubl> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-79136</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-79136-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2023T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Ceșko</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Tatiana</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-113124</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-113124-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2023T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Cebotarean</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Valeria</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> </CERIF>