Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
113 0
SM ISO690:2012
SCRIPCARI, Ion, MACARI, Artur. Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 25-28. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate


Pag. 25-28

Scripcari Ion, Macari Artur
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

Produsele din carne şi anume salamurile crud-afumate sunt produse de calitate superioară care lasă o senzaţie de neuitat, unul din puţinele produse care are buchetul format din aromă şi gust uşor picant. Sunt produse superioare de durată cu valoare nutritivă înaltă, la obţinerea cărora se aplică afumarea la rece. În lucrarea dată se propune tehnologia de fabricare salamurilor crud-afumate cu adaugărea miezului de nuci şi alune prin înlocuirea şpicului în cantitate de 10% cu scopul de a reduce conţinutul de colesterol şi de a majora conţinutul de acizi graşi nesaturaţi, hidrocarburile aromate şi creşeterii valorii nutritive.

Cuvinte-cheie
nuci, miez de nuci, alune, salam, şpic, crud-afumat, proteine, acizi grași