Articolul precedent |
Articolul urmator |
132 0 |
SM ISO690:2012 SCRIPCARI, Ion, MACARI, Artur. Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 25-28. ISBN 978-9975-45-312-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 25-28 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Produsele din carne şi anume salamurile crud-afumate sunt produse de calitate superioară care lasă o senzaţie de neuitat, unul din puţinele produse care are buchetul format din aromă şi gust uşor picant. Sunt produse superioare de durată cu valoare nutritivă înaltă, la obţinerea cărora se aplică afumarea la rece. În lucrarea dată se propune tehnologia de fabricare salamurilor crud-afumate cu adaugărea miezului de nuci şi alune prin înlocuirea şpicului în cantitate de 10% cu scopul de a reduce conţinutul de colesterol şi de a majora conţinutul de acizi graşi nesaturaţi, hidrocarburile aromate şi creşeterii valorii nutritive. |
||||||
Cuvinte-cheie nuci, miez de nuci, alune, salam, şpic, crud-afumat, proteine, acizi grași |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Scripcari, I.G.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Macari, A.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2014</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-45-310-3</relatedIdentifier> <subjects> <subject>nuci</subject> <subject>miez de nuci</subject> <subject>alune</subject> <subject>salam</subject> <subject>şpic</subject> <subject>crud-afumat</subject> <subject>proteine</subject> <subject>acizi grași</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2014</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Produsele din carne şi anume salamurile crud-afumate sunt produse de calitate superioară care lasă o senzaţie de neuitat, unul din puţinele produse care are buchetul format din aromă şi gust uşor picant. Sunt produse superioare de durată cu valoare nutritivă înaltă, la obţinerea cărora se aplică afumarea la rece. În lucrarea dată se propune tehnologia de fabricare salamurilor crud-afumate cu adaugărea miezului de nuci şi alune prin înlocuirea şpicului în cantitate de 10% cu scopul de a reduce conţinutul de colesterol şi de a majora conţinutul de acizi graşi nesaturaţi, hidrocarburile aromate şi creşeterii valorii nutritive.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>