Articolul precedent |
Articolul urmator |
274 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-01-10 08:39 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
637.5'64 (4) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
SM ISO690:2012 CHITIC, Ana. Aprecierea calităţii jambonului crud-zvîntat în alimentaţia publică. In: Tezele celei de-a : 68-a conferinţă ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor, Ed. 68, T, 20 mai 2015, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară, 2015, Ediția 68, T, p. 111. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Tezele celei de-a Ediția 68, T, 2015 |
||||||
Conferința "Conferinţa ştiinţifică a studenţilor și masteranzilor" 68, T, Chişinău, Moldova, 20 mai 2015 | ||||||
|
||||||
CZU: 637.5'64 | ||||||
Pag. 111-111 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Produsele din carne de porc şi în special cu referinţă la cele crud – zvîntate au devenit în ultimul timp unele dintre cele mai cele solicitate şi consumate alimentele fiid bogate în fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc,vitamina B6, B12. Reprezintă de asemenea o sursă bună de vitamine proteine minerale şi grăsimi necesare unui organism. Consumate în cantităţi moderate, acestea reprezintă o bună sursa de energie, avînd efecte benefice asupra pielii, ochilor, şi stemului nervos, oaselor şi performantelor mentale şi totodată o mai buna imunitate a organismului. Aşa dar, tehnologia de fabricare a produselor din carne şi în mod obligatoriu controlul calităţii acestora în corespundere cu cerinţele normativelor în vigoare în industria alimentară are rol important de a preveni şi a împiedica obţinerea produselor necorespunzătoare calitativ cît şi de a constata şi înlătura neajunsurile ce pot influenţa negative producţia care este dată în alimentaţia publică. Scopul cercetării: prezenta lucrare a fost efectuată cu scopul de a studia tehnologia de fabricare şi aprecierea calităţii produsului finit realizat în consumul public. Reieşind din scopul cercetări s-au examinat următoarele obective: 1. Studierea tehnologiei de fabricare a jambonului crud-zvintat, cu respectarea cu stricteţe a tuturor etapelor tehnologice şi a cerinţelor sanitar-veterinare de la intrarea materiei prime pe flux tehnologic pînă la produs finit. 2. Aprecierea indicilor calitativi a jambonului crud-zvîntat din carne de porc în corespundere cu cerinţele STAS-ului în vigoare la această caregorie de produse. -caracteristicile organoleptice; -indicii fizico-chimici; -caracteristicile microbiologice. Realizind practica de producţie la SRL., Pegas, Chişinău aş menţiona că: întreprinderea SRL., Pegas este o întreprindere de talie mare din ţară, care produce o gamă largă de produse din carne printre care şi produse crud-zvîntate aşa ca jambon crud –zvîntat, sortimente de salamuri crudzvîntate, etc. La momentul actual la întreprindere sunt utilizate în calitate de materie primă: -carne de vită; -carne de poc; -carne de pasăre. Anual 60% din profitul obţinut la SRL “Pegas,, este îndreptat în dezvoltarea noilor tehnologii şi a utilajului modern. Scopul de perspectiveă este de a mări volumul de producţie la întreprindere şi de a ieşi la pieţile de desfacere internaţionale cu produsele fabricate şi tot odată accesibile ca preţ şi calitate. |
||||||
|