Aprecierea calităţii jambonului crud-zvîntat în alimentaţia publică
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
321 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-29 00:32
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.5'64 (4)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (307)
SM ISO690:2012
CHITIC, Ana. Aprecierea calităţii jambonului crud-zvîntat în alimentaţia publică. In: Tezele celei de-a : 68-a conferinţă ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor, Ed. 68, T, 20 mai 2015, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară, 2015, Ediția 68, T, p. 111.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tezele celei de-a
Ediția 68, T, 2015
Conferința "Conferinţa ştiinţifică a studenţilor și masteranzilor"
68, T, Chişinău, Moldova, 20 mai 2015

Aprecierea calităţii jambonului crud-zvîntat în alimentaţia publică

CZU: 637.5'64

Pag. 111-111

Chitic Ana
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 26 ianuarie 2022


Rezumat

Produsele din carne de porc şi în special cu referinţă la cele crud – zvîntate au devenit în ultimul timp unele dintre cele mai cele solicitate şi consumate alimentele fiid bogate în fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc,vitamina B6, B12. Reprezintă de asemenea o sursă bună de vitamine proteine minerale şi grăsimi necesare unui organism. Consumate în cantităţi moderate, acestea reprezintă o bună sursa de energie, avînd efecte benefice asupra pielii, ochilor, şi stemului nervos, oaselor şi performantelor mentale şi totodată o mai buna imunitate a organismului. Aşa dar, tehnologia de fabricare a produselor din carne şi în mod obligatoriu controlul calităţii acestora în corespundere cu cerinţele normativelor în vigoare în industria alimentară are rol important de a preveni şi a împiedica obţinerea produselor necorespunzătoare calitativ cît şi de a constata şi înlătura neajunsurile ce pot influenţa negative producţia care este dată în alimentaţia publică. Scopul cercetării: prezenta lucrare a fost efectuată cu scopul de a studia tehnologia de fabricare şi aprecierea calităţii produsului finit realizat în consumul public. Reieşind din scopul cercetări s-au examinat următoarele obective: 1. Studierea tehnologiei de fabricare a jambonului crud-zvintat, cu respectarea cu stricteţe a tuturor etapelor tehnologice şi a cerinţelor sanitar-veterinare de la intrarea materiei prime pe flux tehnologic pînă la produs finit. 2. Aprecierea indicilor calitativi a jambonului crud-zvîntat din carne de porc în corespundere cu cerinţele STAS-ului în vigoare la această caregorie de produse. -caracteristicile organoleptice; -indicii fizico-chimici; -caracteristicile microbiologice. Realizind practica de producţie la SRL., Pegas, Chişinău aş menţiona că: întreprinderea SRL., Pegas este o întreprindere de talie mare din ţară, care produce o gamă largă de produse din carne printre care şi produse crud-zvîntate aşa ca jambon crud –zvîntat, sortimente de salamuri crudzvîntate, etc. La momentul actual la întreprindere sunt utilizate în calitate de materie primă: -carne de vită; -carne de poc; -carne de pasăre. Anual 60% din profitul obţinut la SRL “Pegas,, este îndreptat în dezvoltarea noilor tehnologii şi a utilajului modern. Scopul de perspectiveă este de a mări volumul de producţie la întreprindere şi de a ieşi la pieţile de desfacere internaţionale cu produsele fabricate şi tot odată accesibile ca preţ şi calitate.

Cerif XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'>
<cfResPubl>
<cfResPublId>ibn-ResPubl-148864</cfResPublId>
<cfResPublDate>2015</cfResPublDate>
<cfVol>Ediția 68, T</cfVol>
<cfStartPage>111</cfStartPage>
<cfISBN></cfISBN>
<cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/148864</cfURI>
<cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Aprecierea calităţii jambonului crud-zv&icirc;ntat &icirc;n alimentaţia publică</cfTitle>
<cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>Produsele din carne de porc şi &icirc;n special cu referinţă la cele crud &ndash; zv&icirc;ntate au devenit &icirc;n ultimul timp unele dintre cele mai cele solicitate şi consumate alimentele fiid bogate &icirc;n fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc,vitamina B6, B12. Reprezintă de asemenea o sursă bună de vitamine proteine minerale şi grăsimi necesare unui organism. Consumate &icirc;n cantităţi moderate, acestea reprezintă o bună sursa de energie, av&icirc;nd efecte benefice asupra pielii, ochilor, şi stemului nervos, oaselor şi performantelor mentale şi totodată o mai buna imunitate a organismului. Aşa dar, tehnologia de fabricare a produselor din carne şi &icirc;n mod obligatoriu controlul calităţii acestora &icirc;n corespundere cu cerinţele normativelor &icirc;n vigoare &icirc;n industria alimentară are rol important de a preveni şi a &icirc;mpiedica obţinerea produselor necorespunzătoare calitativ c&icirc;t şi de a constata şi &icirc;nlătura neajunsurile ce pot influenţa negative producţia care este dată &icirc;n alimentaţia publică. Scopul cercetării: prezenta lucrare a fost efectuată cu scopul de a studia tehnologia de fabricare şi aprecierea calităţii produsului finit realizat &icirc;n consumul public. Reieşind din scopul cercetări s-au examinat următoarele obective: 1. Studierea tehnologiei de fabricare a jambonului crud-zvintat, cu respectarea cu stricteţe a tuturor etapelor tehnologice şi a cerinţelor sanitar-veterinare de la intrarea materiei prime pe flux tehnologic p&icirc;nă la produs finit. 2. Aprecierea indicilor calitativi a jambonului crud-zv&icirc;ntat din carne de porc &icirc;n corespundere cu cerinţele STAS-ului &icirc;n vigoare la această caregorie de produse. -caracteristicile organoleptice; -indicii fizico-chimici; -caracteristicile microbiologice. Realizind practica de producţie la SRL., Pegas, Chişinău aş menţiona că: &icirc;ntreprinderea SRL., Pegas este o &icirc;ntreprindere de talie mare din ţară, care produce o gamă largă de produse din carne printre care şi produse crud-zv&icirc;ntate aşa ca jambon crud &ndash;zv&icirc;ntat, sortimente de salamuri crudzv&icirc;ntate, etc. La momentul actual la &icirc;ntreprindere sunt utilizate &icirc;n calitate de materie primă: -carne de vită; -carne de poc; -carne de pasăre. Anual 60% din profitul obţinut la SRL &ldquo;Pegas,, este &icirc;ndreptat &icirc;n dezvoltarea noilor tehnologii şi a utilajului modern. Scopul de perspectiveă este de a mări volumul de producţie la &icirc;ntreprindere şi de a ieşi la pieţile de desfacere internaţionale cu produsele fabricate şi tot odată accesibile ca preţ şi calitate.</p></cfAbstr>
<cfResPubl_Class>
<cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId>
<cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate>
</cfResPubl_Class>
<cfResPubl_Class>
<cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId>
<cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate>
</cfResPubl_Class>
<cfPers_ResPubl>
<cfPersId>ibn-person-96452</cfPersId>
<cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId>
<cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate>
</cfPers_ResPubl>
</cfResPubl>
<cfPers>
<cfPersId>ibn-Pers-96452</cfPersId>
<cfPersName_Pers>
<cfPersNameId>ibn-PersName-96452-2</cfPersNameId>
<cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId>
<cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate>
<cfFamilyNames>Chitic</cfFamilyNames>
<cfFirstNames>Ana</cfFirstNames>
</cfPersName_Pers>
</cfPers>
</CERIF>