Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-29 00:32 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
637.5'64 (4) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (307) |
![]() CHITIC, Ana. Aprecierea calităţii jambonului crud-zvîntat în alimentaţia publică. In: Tezele celei de-a : 68-a conferinţă ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor, Ed. 68, T, 20 mai 2015, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară, 2015, Ediția 68, T, p. 111. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Tezele celei de-a Ediția 68, T, 2015 |
||||||
Conferința "Conferinţa ştiinţifică a studenţilor și masteranzilor" 68, T, Chişinău, Moldova, 20 mai 2015 | ||||||
|
||||||
CZU: 637.5'64 | ||||||
Pag. 111-111 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Produsele din carne de porc şi în special cu referinţă la cele crud – zvîntate au devenit în ultimul timp unele dintre cele mai cele solicitate şi consumate alimentele fiid bogate în fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc,vitamina B6, B12. Reprezintă de asemenea o sursă bună de vitamine proteine minerale şi grăsimi necesare unui organism. Consumate în cantităţi moderate, acestea reprezintă o bună sursa de energie, avînd efecte benefice asupra pielii, ochilor, şi stemului nervos, oaselor şi performantelor mentale şi totodată o mai buna imunitate a organismului. Aşa dar, tehnologia de fabricare a produselor din carne şi în mod obligatoriu controlul calităţii acestora în corespundere cu cerinţele normativelor în vigoare în industria alimentară are rol important de a preveni şi a împiedica obţinerea produselor necorespunzătoare calitativ cît şi de a constata şi înlătura neajunsurile ce pot influenţa negative producţia care este dată în alimentaţia publică. Scopul cercetării: prezenta lucrare a fost efectuată cu scopul de a studia tehnologia de fabricare şi aprecierea calităţii produsului finit realizat în consumul public. Reieşind din scopul cercetări s-au examinat următoarele obective: 1. Studierea tehnologiei de fabricare a jambonului crud-zvintat, cu respectarea cu stricteţe a tuturor etapelor tehnologice şi a cerinţelor sanitar-veterinare de la intrarea materiei prime pe flux tehnologic pînă la produs finit. 2. Aprecierea indicilor calitativi a jambonului crud-zvîntat din carne de porc în corespundere cu cerinţele STAS-ului în vigoare la această caregorie de produse. -caracteristicile organoleptice; -indicii fizico-chimici; -caracteristicile microbiologice. Realizind practica de producţie la SRL., Pegas, Chişinău aş menţiona că: întreprinderea SRL., Pegas este o întreprindere de talie mare din ţară, care produce o gamă largă de produse din carne printre care şi produse crud-zvîntate aşa ca jambon crud –zvîntat, sortimente de salamuri crudzvîntate, etc. La momentul actual la întreprindere sunt utilizate în calitate de materie primă: -carne de vită; -carne de poc; -carne de pasăre. Anual 60% din profitul obţinut la SRL “Pegas,, este îndreptat în dezvoltarea noilor tehnologii şi a utilajului modern. Scopul de perspectiveă este de a mări volumul de producţie la întreprindere şi de a ieşi la pieţile de desfacere internaţionale cu produsele fabricate şi tot odată accesibile ca preţ şi calitate. |
||||||
|
Cerif XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'> <cfResPubl> <cfResPublId>ibn-ResPubl-148864</cfResPublId> <cfResPublDate>2015</cfResPublDate> <cfVol>Ediția 68, T</cfVol> <cfStartPage>111</cfStartPage> <cfISBN></cfISBN> <cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/148864</cfURI> <cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Aprecierea calităţii jambonului crud-zvîntat în alimentaţia publică</cfTitle> <cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>Produsele din carne de porc şi în special cu referinţă la cele crud – zvîntate au devenit în ultimul timp unele dintre cele mai cele solicitate şi consumate alimentele fiid bogate în fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc,vitamina B6, B12. Reprezintă de asemenea o sursă bună de vitamine proteine minerale şi grăsimi necesare unui organism. Consumate în cantităţi moderate, acestea reprezintă o bună sursa de energie, avînd efecte benefice asupra pielii, ochilor, şi stemului nervos, oaselor şi performantelor mentale şi totodată o mai buna imunitate a organismului. Aşa dar, tehnologia de fabricare a produselor din carne şi în mod obligatoriu controlul calităţii acestora în corespundere cu cerinţele normativelor în vigoare în industria alimentară are rol important de a preveni şi a împiedica obţinerea produselor necorespunzătoare calitativ cît şi de a constata şi înlătura neajunsurile ce pot influenţa negative producţia care este dată în alimentaţia publică. Scopul cercetării: prezenta lucrare a fost efectuată cu scopul de a studia tehnologia de fabricare şi aprecierea calităţii produsului finit realizat în consumul public. Reieşind din scopul cercetări s-au examinat următoarele obective: 1. Studierea tehnologiei de fabricare a jambonului crud-zvintat, cu respectarea cu stricteţe a tuturor etapelor tehnologice şi a cerinţelor sanitar-veterinare de la intrarea materiei prime pe flux tehnologic pînă la produs finit. 2. Aprecierea indicilor calitativi a jambonului crud-zvîntat din carne de porc în corespundere cu cerinţele STAS-ului în vigoare la această caregorie de produse. -caracteristicile organoleptice; -indicii fizico-chimici; -caracteristicile microbiologice. Realizind practica de producţie la SRL., Pegas, Chişinău aş menţiona că: întreprinderea SRL., Pegas este o întreprindere de talie mare din ţară, care produce o gamă largă de produse din carne printre care şi produse crud-zvîntate aşa ca jambon crud –zvîntat, sortimente de salamuri crudzvîntate, etc. La momentul actual la întreprindere sunt utilizate în calitate de materie primă: -carne de vită; -carne de poc; -carne de pasăre. Anual 60% din profitul obţinut la SRL “Pegas,, este îndreptat în dezvoltarea noilor tehnologii şi a utilajului modern. Scopul de perspectiveă este de a mări volumul de producţie la întreprindere şi de a ieşi la pieţile de desfacere internaţionale cu produsele fabricate şi tot odată accesibile ca preţ şi calitate.</p></cfAbstr> <cfResPubl_Class> <cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfResPubl_Class> <cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId> <cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-96452</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> </cfResPubl> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-96452</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-96452-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Chitic</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Ana</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> </CERIF>