Procesul managerial în organizațiile sportive
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
374 34
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-24 10:45
SM ISO690:2012
GUŢU, Emil. Procesul managerial în organizațiile sportive. In: Dezvoltarea Armatei Naţionale în contextul aprofundării reformelor democratice, 25 februarie 2021, Chişinău. Chişinău: Tipogr. „Notograf Prim”, 2021, Ediția 6, pp. 194-199. ISBN 978-9975-3346-8-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Dezvoltarea Armatei Naţionale în contextul aprofundării reformelor democratice
Ediția 6, 2021
Conferința "Dezvoltarea Armatei Naţionale în contextul aprofundării reformelor democratice"
Chişinău, Moldova, 25 februarie 2021

Procesul managerial în organizațiile sportive


Pag. 194-199

Guţu Emil
 
Academia Militară a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”
 
 
Disponibil în IBN: 24 decembrie 2021


Rezumat

Intensitatea procesului managerial se află într-o relație de dependență cu eșalonul managerial, în sensul că cu cât se realizează mai mult pe un pas în ierarhia superioară a sistemului managerial, cu atât mai cuprinzător, mai intens și mai bogat în semnificații și rezultate . Esența procesului managerial constă în concretizarea de către manager a eforturilor umane pentru coordonarea muncii comune, eforturi de dezvoltare în timp și spațiu pentru a rezolva problema cu care se confruntă instituțiile sportive.

The intensity of the managerial process is in a relationship of dependence with the managerial echelon, in the sense that the more it is achieved on a step in the higher hierarchy of the managerial system, the more comprehensive, more intense and richer in meanings and results. The essence of the managerial process consists in the concretization by the manager of the human efforts for the coordination of the common work, efforts of development in time and space in order to solve the problem that sports institutions face.

Cuvinte-cheie
proces, spotiv, orgaanizație, manager, funcţie, scop, continuitatea, stabilitate, dinamism, ciclitate