Tulpini de enolevuri valoroase pentru obţinerea unor principii bioactive
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
344 2
Ultima descărcare din IBN:
2022-04-29 12:01
SM ISO690:2012
USATÎI, Agafia, CHIRIŢA, Elena, CUCU, Tatiana, MOLODOI, Elena, MOLDOVEANU, Taisia, BORISOVA, Tamara. Tulpini de enolevuri valoroase pentru obţinerea unor principii bioactive. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 213-216. ISBN 978-9975-946-37-7 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (2), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Tulpini de enolevuri valoroase pentru obţinerea unor principii bioactive


Pag. 213-216

Usatîi Agafia, Chiriţa Elena, Cucu Tatiana, Molodoi Elena, Moldoveanu Taisia, Borisova Tamara
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 8 octombrie 2020


Rezumat

Possibilities for the wine industry yeast capitalization for the production of useful products were studied. The biochemical composition of the wine yeast is extremely valuable due to the high content of essential and imunoactive amino acids, lipid compounds such as phospholipids, sterols, glycerides which together represent of the dry substance of the cellular wall and may be used in the animal husbandry, food industry, pharmaceutics.

Cuvinte-cheie
Wine Yeast, amino acids, lipids, sterols, phospholipids