Studiul comparativ al influenţei drojdiilor asupra complexului aromatic din soiul Tămâioasă Românească
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
452 0
SM ISO690:2012
LIŢA, Constanţa, NĂMOLOŞANU, Ioan, ANTOCE, Oana-Arina. Studiul comparativ al influenţei drojdiilor asupra complexului aromatic din soiul Tămâioasă Românească. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 206-212. ISBN 978-9975-946-37-7 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (2), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Studiul comparativ al influenţei drojdiilor asupra complexului aromatic din soiul Tămâioasă Românească


Pag. 206-212

Liţa Constanţa, Nămoloşanu Ioan, Antoce Oana-Arina
 
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti
 
 
Disponibil în IBN: 8 octombrie 2020


Rezumat

In the present paper we study the behaviour of some yeast strains isolated from different wine regions in the fermentation process of Tamaioasa Romaneasca. In order to study the influence these selected yeasts on the aromatic volatile compounds we had to evaluate the most adequate strains for the wine making process using flavoured and semi-flavoured grapes. The experiment was carried out using testing varieties of Tamaioasa Romaneasca from 2004 and 2005 vintage at I.N.C.D.B.H.- Institute Stefanesti, Arges. According to quantitative and qualitative analysis of aroma profile by means of gas – chromatography we can state that the best experimental varieties, with high aromatic volatile compounds load were obtained by the fermentation strains Saccharomyces ellipsoideus 4-21 and Saccharomyces ellipsoideus M1, which are proposed for future use in wine making for Tamaioasa Romaneasca variety.

Cuvinte-cheie
yeast strains, Tamaioasa romaneasca, volatile compounds, aromă