Evaluarea intensității culorii iaurtului cu fructe
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
515 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-04 17:48
SM ISO690:2012
CUȘMENCO, Tatiana. Evaluarea intensității culorii iaurtului cu fructe. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 407-410. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Evaluarea intensității culorii iaurtului cu fructe


Pag. 407-410

Cușmenco Tatiana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

Potențialul de colorare a antocianelor din pireul de fructe de aronia, piersici, zmeure, căpșuni și mere a fost studiat în iaurtul din lapte de vacă și de capră. Analizînd rezultatele evaluării culorii iaurtului conform sistemului CIELAB s-au obținut valori ΔE< 5 pentru probele P6 și P12 și valori ΔE maxime pentru P2 și P8.S-a determinat în toate probele de iaurtvalorileconținutului total de antociani care au variatȋntre 6,53 – 47,92 mg 100g -1. Cel mai mare conținut de antociani identificat a fost determinat în proba P2 și P8 (47,92 mg 100g -1), urmat de P4 și P10 (45,28 mg 100g -1), proba P3 și P9 (36,15 mg 100g -1). Cel mai redus onţinut total de antociane a fost determinat pentru P6 și P12 (6,53 mg 100g -1).

Cuvinte-cheie
nuanță, pigmenți, spectru vizibil, stabillitate, coloranti

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Cușmenco, T.</dc:creator>
<dc:date>2020</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>Potențialul de colorare a antocianelor din pireul de fructe de aronia, piersici, zmeure, căpșuni și mere a fost studiat &icirc;n iaurtul din lapte de vacă și de capră. Analiz&icirc;nd rezultatele evaluării culorii iaurtului conform sistemului CIELAB s-au obținut valori &Delta;E&lt; 5 pentru probele P6 și P12 și valori &Delta;E maxime pentru P2 și P8.S-a determinat &icirc;n toate probele de iaurtvalorileconținutului total de antociani care au variatȋntre 6,53 &ndash; 47,92 mg 100g -1. Cel mai mare conținut de antociani identificat a fost determinat &icirc;n proba P2 și P8 (47,92 mg 100g -1), urmat de P4 și P10 (45,28 mg 100g -1), proba P3 și P9 (36,15 mg 100g -1). Cel mai redus onţinut total de antociane a fost determinat pentru P6 și P12 (6,53 mg 100g -1).</p></dc:description>
<dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor (Vol.1) 407-410</dc:source>
<dc:subject>nuanță</dc:subject>
<dc:subject>pigmenți</dc:subject>
<dc:subject>spectru vizibil</dc:subject>
<dc:subject>stabillitate</dc:subject>
<dc:subject>coloranti</dc:subject>
<dc:title>Evaluarea intensității culorii iaurtului cu fructe</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>