Metoda de determinare simultană a unor compuşi cu proprietăţi antioxidante: acidul ascorbic şi acidul galic în vinurile roşii
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
731 17
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-15 22:41
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222.547.588 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
SCORBANOVA, Elena, DEGTEARI, Natalia, RÎNDA, Parascovia, TAMPEI, Olga, CERNEI, Mariana. Metoda de determinare simultană a unor compuşi cu proprietăţi antioxidante: acidul ascorbic şi acidul galic în vinurile roşii. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 4(58), pp. 28-31. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 4(58) / 2015 / ISSN 1857-3142

Metoda de determinare simultană a unor compuşi cu proprietăţi antioxidante: acidul ascorbic şi acidul galic în vinurile roşii

The method for the simultaneous determination of antioxidant compounds in red wines: ascorbic acid and gallic acid

CZU: 663.222.547.588

Pag. 28-31

Scorbanova Elena, Degteari Natalia, Rînda Parascovia, Tampei Olga, Cernei Mariana
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 16 aprilie 2020


Rezumat

The HPLC method has been proposed for the simultaneous determination of gallic and ascorbic acid with antioxidant properties in red wines. This method allows to determine the above-mentioned acids from natural samples of wine without special preparing. The error of determining (δ%) of each of the acids does not exceed 10-15%.

Cuvinte-cheie
wine, antioxidant properties, method (HPLC) of determination, gallic acid, ascorbic acid