Profilul antocianic și caracteristicile spectrometrice ale vinurilor roșii produse în aria delimitată pentru indicația geografică protejată „Ștefan-Vodă”
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
702 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-24 09:47
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222 (35)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (449)
SM ISO690:2012
OBADĂ, Leonora, SCORBANOVA, Elena, COŞNETE, Maria, GOLENCO, Lidia, CIBUC, Mariana, GROSU (COVALCIUC), Olga, NEMŢEANU, Silvia, RÎNDA, Parascovia. Profilul antocianic și caracteristicile spectrometrice ale vinurilor roșii produse în aria delimitată pentru indicația geografică protejată „Ștefan-Vodă”. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2017, nr. 5-6(71-72), pp. 25-30. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5-6(71-72) / 2017 / ISSN 1857-3142

Profilul antocianic și caracteristicile spectrometrice ale vinurilor roșii produse în aria delimitată pentru indicația geografică protejată „Ștefan-Vodă”

The antocian profile and spectrometric characteristics of red wines, produced in delimitated area for the protected geographical indicati on „Stefan-Voda”

CZU: 663.222

Pag. 25-30

Obadă Leonora1, Scorbanova Elena1, Coşnete Maria2, Golenco Lidia1, Cibuc Mariana1, Grosu (Covalciuc) Olga1, Nemţeanu Silvia1, Rînda Parascovia1
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Asociaţia Producătorilor de Vinuri cu IGP „Ştefan-Vodă”
 
 
Disponibil în IBN: 22 august 2019


Rezumat

Study was submitted 18 wines from the harvest of 2015 produced by 7 wineries of the Association of Wine Producers with Protected Geographical Indication „STEFAN-VODA” from grapes of Pinot Noir, Sirah Saperavi, Merlot and Cabernet-Sauvignon and 2 brand wines Rosu and Negru de Purcari. In the wines under investigation, were determined anthocyanin profiles on the HEWLET-PAKARD 1100 chromatograph with UV-VIS detector and LI CHROSPHER 100 RP 18 separating column, based on which were calculated the summ of glycosidic anthocyanins as well as free and acylated anthocyanins.The spectrometric characteristics of red wines in the spectral range 400–600 nm were determined on the T 60U PG INSTRUMENTS LIMITED spectrophotometer. Most of investigated red wines have similar spectrometric characteristics.

Cuvinte-cheie
anthocyanin profile, Phenolic compounds, optical density, spectrometric characteristic