Proporţionalitatea polarităţii aminoacizilor membranici şi calităţii spermei de cocoş în procesul de crioconservare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
534 1
Ultima descărcare din IBN:
2022-05-05 11:00
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
636.52/.58.453.52/.53 (1)
Păsări domestice (180)
SM ISO690:2012
BALAN, Ion, BORONCIUC, Gheorghi, ROŞCA, Nicolae, MEREUŢĂ, Ion, BUZAN, Vladimir, CAZACOV, Iulia, BUCARCIUC, Melania. Proporţionalitatea polarităţii aminoacizilor membranici şi calităţii spermei de cocoş în procesul de crioconservare. In: Medicină veterinară: Lucrări ştiinţifice, 20 septembrie 2019, Chişinău. Chişinău Republica Moldova: Centrul editorial UASM, 2013, Vol.35, pp. 24-29. ISBN 978-9975-64-247-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Medicină veterinară
Vol.35, 2013
Simpozionul "Simpozionul Ştiinţific Internaţional „Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective” consacrat aniversării de 80 de ani de la Înfiinţarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova"
Chişinău, Moldova, 20 septembrie 2019

Proporţionalitatea polarităţii aminoacizilor membranici şi calităţii spermei de cocoş în procesul de crioconservare

CZU: 636.52/.58.453.52/.53

Pag. 24-29

Balan Ion, Boronciuc Gheorghi, Roşca Nicolae, Mereuţă Ion, Buzan Vladimir, Cazacov Iulia, Bucarciuc Melania
 
Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 5 iunie 2019


Rezumat

This article presents the results of theoretical and practical researches of the cryogenic transformations in the content of amino acids from cocks’ spermatozoa. It was established that the summary content of amino acids in plasmatic membranes of rooster spermatozoa in cryoconservation conditions recorded significant changes. Significant changes were also found in the content of hydrophobic amino acid manifested by increased hydrophobic interactions. It was found that the introduction of diverse amino acids in the composition of synthetic medium for cryopreservation of rooster sperm does not cause significant changes of the ratio of protein/lipid from plasmatic membranes and the use of arginine in the composition environment for cock sperm didn’t change this ratio even after thawing.

Cuvinte-cheie
amino acid, cryoconservation, Hydrophobic interactions, Plasmatic membrane, Spermatozoa