Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
831 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-21 15:26 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
613.2/.3:664.001.25 (1) |
Dietă. Principii de nutriţie aplicate la hrană şi alimente (181) |
Băuturi. Băuturi curative. Ape medicinale. Dieta lichidelor (386) |
Producerea și consevarea alimentelor solide (297) |
SM ISO690:2012 CHIRLICI, Alexei, RUBANOVICI, Vladislav, VASILIŢA, Vitalii, VETIU, Svetlana, ANTOSII, Ludmila, TCACI, Eudochia, GRECU, Constantin. Despre reziduurile unor aditivi alimentari şi contaminanţi in produsele alimentare. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2016, nr. 6(70), pp. 124-128. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 6(70) / 2016 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 613.2/.3:664.001.25 | ||||||
Pag. 124-128 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
There were analyzed the results of investigations of food samples carried out at the Center of Public Health of the Chisinau municipality during the last 5 years (2011–2015) and, partially, during 2009–2014 years concerning the content of residues of certain food additives and contaminants. On average of 2.5% of the investigations on the content of food additives the obtained results did not meet hygienic standards. The research results of food samples on the residues of pesticides, toxic elements, mycotoxins, and benzopyrene were within the existing rules. Obtained data allowed to develop some measures directed to perfectioning of food safety’s monitoring. |
||||||
Cuvinte-cheie food additives, contaminants, Food safety |
||||||
|