Unconventional reflections on the involvement of teachers in resolving social conflicts
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
285 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-11 11:36
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
316.48:371.12 (1)
Procese sociale. Dinamică socială (583)
Educație (14391)
SM ISO690:2012
ŢĂRNĂ, Ecaterina. Reflecții nonconvenționale despre implicarea cadrelor didactice în rezolvarea conflictelor sociale. In: Implicarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor în activități de cercetare dezvoltate de mediul asociativ: provocări și soluții, 24 iunie 2021, Chişinău. CEP UPS „I.Creangă”, 2021, pp. 260-267. ISBN 978-9975-46-558-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Implicarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor în activități de cercetare dezvoltate de mediul asociativ: provocări și soluții 2021
Seminarul "Implicarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor în activități de cercetare dezvoltate de mediul asociativ: provocări și soluții"
Chişinău, Moldova, 24 iunie 2021

Unconventional reflections on the involvement of teachers in resolving social conflicts

Reflecții nonconvenționale despre implicarea cadrelor didactice în rezolvarea conflictelor sociale

CZU: 316.48:371.12

Pag. 260-267

Ţărnă Ecaterina
 
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 5 mai 2022


Rezumat

As we will describe in this article, the educational environment is still in its infancy in terms of proposing alternative conflict resolution services; there is a lack of dialog on constructive conflicts or the transformation of destructive conflicts; not enough methods and strategies for resolving conflicts are taught in universities; no training programs are provided for teachers with a basic orientation in order to resolve social conflicts and mediation activities, etc. We support the idea that the involvement of teachers in resolving social conflicts is a desideratum. In this sense, we consider that the university, as a formative institution, can change the competitive direction of pedagogical students towards a tendency of involvement and collaboration, developing their ability to resolve conflicts constructively.

După cum vom relata în acest articol, mediul educațional se află abia la începuturi în ceea ce privește propunerea serviciilor alternative de rezolvare a conflictelor; prea puțin se vorbește despre conflictele constructive sau transformarea conflictelor distructive; în universități nu se învață suficiente metode și strategii de rezolvare a conflictelor; nu sunt organizate programe de formare pentru profesori cu orientarea de bază în vederea rezolvării conflictelor sociale și a activităților de mediere etc. Susținem ideea că implicarea cadrelor didactice în rezolvarea conflictelor sociale este un deziderat. În acest sens, considerăm că universitatea, ca instituție formativă, poate să modifice orientarea concurențială a studenților pedagogi spre tendința de implicare și colaborare, dezvoltându-le abilitatea de a rezolva conflictele în mod constructiv.

Cuvinte-cheie
social conflicts, destructive/constructive conflicts, involvement, collaboration, conflict resolution,

conflicte sociale, conflicte distructive/constructive, implicare, colaborare, rezolvarea conflictelor