Materii prime vegetale modificate genetic în contextul securităţii şi siguranţei alimentare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
468 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-24 21:14
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.523+338.439.6 (1)
Lucrări agricole (1228)
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1508)
SM ISO690:2012
GONTARIU, Ioan, ISTRATE, Ana-Maria. Materii prime vegetale modificate genetic în contextul securităţii şi siguranţei alimentare. In: Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor şi a zonelor transfrontaliere, 29 octombrie 2021, Iași, România. Iași, România: Performantica, 2021, Vol.40, pp. 211-218. ISBN 978-606-685-831-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor şi a zonelor transfrontaliere
Vol.40, 2021
Conferința "Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor şi a zonelor transfrontaliere"
Iași, România, Romania, 29 octombrie 2021

Materii prime vegetale modificate genetic în contextul securităţii şi siguranţei alimentare

Genetically modified plant raw materials in the context of food security and safety

CZU: 631.523+338.439.6

Pag. 211-218

Gontariu Ioan, Istrate Ana-Maria
 
Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava
 
 
Disponibil în IBN: 14 decembrie 2021


Rezumat

The concept of food security has evolved dynamically over time, expanding its meanings and connections, so that today, in the broadest sense, it encompasses all aspects that allow the population optimal access to food. Within the global concerns for food security, the concept of sustainable agri-food development has been formulated relatively recently, as being inextricably linked to the process of global development. Food safety is an important public issue, as foodborne illness is caused by foodborne agents, which can be bacteria, viruses, parasites, or chemicals.After obtaining genetically modified organisms, for the benefit of farmers and food producers (generation I of genetically modified foods), genetic engineering techniques (transgenesis) were used to modify the nutritional qualities of foods.The diversity of genetically modified organisms, used as food sources, belongs to the plant world.



Cuvinte-cheie
plant, Security, Food, global, genetically