Articolul precedent |
Articolul urmator |
601 10 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-22 12:10 |
SM ISO690:2012 CRUCIRESCU, Diana. Utilizarea rațională a merelor imature. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 401-404. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2020 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 401-404 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Una dintre principalele probleme de mediu ale societatii de astazi este creșterea continuă a cantității de deșeuri organice. În urma reglării încărcăturii de rod pe pom, cca 20% din roada preconizară nu se valorifică în scop alimentar. Evacuările necontrolate a deșeurilor nu mai sunt astăzi acceptabile, iar recuperarea energiei si reciclarea nutrienților și a materiei organice, au devenit un lucru necesar. În industria alimentară nu sunt cunoscuți suficienți acidifianți de origine naturală. Analiza studiului bibliografic demonstrează că merele imature sunt o sursă de substanțe nutritive valoroase și acizi organici nativi. Din aceste fructe au fost obținuți experimental acidifianți naturali. Aceștea din urmă ar putea substitui acizii monocomponenți de proviniență chimică/biochimică din industria alimentară. Deasemenea, producerea acidifiantului din mere va rezolva două probleme de ordin economic și cel ecologic. |
||||||
Cuvinte-cheie dezvoltarea durabilă, mere imature, deșeurile horticole, GES1, ODD2 |
||||||
|