Globalization's effects on world agricultural trade - history and outlook
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
539 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-16 09:08
SM ISO690:2012
COŞER, Cornel. Globalization's effects on world agricultural trade - history and outlook. In: Economie. : Lucrări ştiinţifice, 1-2 ianuarie 2010, Chişinău. Chişinău: 2010, Vol. 25 (1), pp. 65-68. ISBN 978-9975-64-193-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Economie.
Vol. 25 (1), 2010
Simpozionul "Simpozionului ştiinţific internaţional"
Chişinău, Moldova, 1-2 ianuarie 2010

Globalization's effects on world agricultural trade - history and outlook


Pag. 65-68

Coşer Cornel
 
State Agrarian University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 30 septembrie 2019


Rezumat

Globalizarea recentă a fost caracterizată de o scădere a costurilor de transport a comerţului transfrontalier. Aceasta a fost determinată în principal de informaţiile şi de revoluţia comunicaţiilor şi tehnologiei - în cazul produselor agricole - de reduceri ale denaturării guvernamentale a producţiei agricole, consumul şi comerţul. Ambele au stimulat creşterea economică şi reducerea sărăciei la nivel global, în special în Asia. Prima dintre aceste derivate va continua şi în următoarele decenii. Articolul de faţă reflectă în modul cel mai elocvent originile influenţării procesului de globalizare asupra comerţului cu produsele agroalimentare, interferenţa schimbărilor structurale pe pieţele agricole globale, precum şi distorsiunile de comerţ şi politicile de domeniu.

Recent globalization has been characterized by a decrease in transport costs of trade across borders. This was primarily driven by information and communications revolution and technology - where agricultural products - the reduction of government distortions in agricultural production, consumption and trade. Both have stimulated economic growth and reducing poverty globally, particularly in Asia. The first of these derivatives will continue in coming decades. This article reflects the origins of the most striking influence of globalization on trade with foodstuffs, the structural changes interfering global agricultural markets, and distortions of trade and industry policies.

Cuvinte-cheie
globalization, effects, agricultural world, structural changes, trade distorsions, policy reforms