Intensitatea proceselor de maturare şi deshidratare a ţesuturilor fructelor de măr şi prun în funcţie de utilizarea antitranspirantului Vapor Gard
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
569 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-08-18 14:12
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
[634.11+634.22]:631.547.6 (1)
Cultura fructelor (1441)
Fructe cu sâmbure. Drupe în general (207)
Lucrări agricole (1228)
SM ISO690:2012
BUJOREANU, Nicolae, MARINESCU, Marina, BEJAN, Nina, HAREA, Ivan. Intensitatea proceselor de maturare şi deshidratare a ţesuturilor fructelor de măr şi prun în funcţie de utilizarea antitranspirantului Vapor Gard. In: Agronomie, 30 septembrie 2011, Chişinău. Chişinău: Centrul editorial UASM, 2011, Vol.29, pp. 122-126. ISBN 978-9975-64-219-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Agronomie
Vol.29, 2011
Masa rotundă "Fiziologia vegetală сa bază a dezvoltării durabile a fitotehniei"
Chişinău, Moldova, 30 septembrie 2011

Intensitatea proceselor de maturare şi deshidratare a ţesuturilor fructelor de măr şi prun în funcţie de utilizarea antitranspirantului Vapor Gard

CZU: [634.11+634.22]:631.547.6

Pag. 122-126

Bujoreanu Nicolae, Marinescu Marina, Bejan Nina, Harea Ivan
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 31 mai 2019


Rezumat

It was investigated the influence of ecological pure substance Vapor Gard to dehydration of tissues and biochemical composition of apple and plum fruits in the process of their formation, maturation and storage. The fruits were treated in the garden of this substance with a concentration of 1% and 1,5%. It is established that the lowest moisture loss and optimal biochemical composition occurred while processing 1,5% solution of Vapor Gard (protective film thickness of 73...116 mkm).

Cuvinte-cheie
apple fruit, biochemical composition, Dehydration of tissues, Ecological pure substance, Maturation of fruit, Plum fruit, Protective film, Resistance to physiological disorders, Storage of fruit, Vapor Gard.