Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-01 08:41 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.8.05+551.583 (2) |
Viticultură. Viță de vie. Vii (638) |
Meteorologie (489) |
![]() SAVIN, Gheorghe. Diversifi carea și modernizarea sortimentului viticol în contextul provocărilor climatice. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2019, nr. 1(52), pp. 71-76. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.2906914 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 1(52) / 2019 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.2906914 | ||||||
CZU: 634.8.05+551.583 | ||||||
Pag. 71-76 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
The paper presents the results obtained in the process of improvement of the grapevine assortment in the Republic of Moldova, especially regarding the creation of new varieties, including seedless, with multiple resistance to abiotic and biotic unfavorable factors of environment, increased adaptability to the local conditions – definitively environmentally friendly varieties as a platform for the development of ecological vitiviniculture, designed to cope with the socio-economic and climatic challenges. |
||||||
Cuvinte-cheie Grapevine, assortment, seedless varieties, biological resistance, climate challenges., viță-de-vie, sortiment, soiuri apirene, rezistență biologică, provocări climatice. |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <identifier identifierType='DOI'>10.5281/zenodo.2906914</identifier> <creators> <creator> <creatorName>Savin, G.A.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Diversifi carea și modernizarea sortimentului viticol în contextul provocărilor climatice</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2019</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISSN' relationType='IsPartOf'>1857-0461</relatedIdentifier> <subjects> <subject>Grapevine</subject> <subject>assortment</subject> <subject>seedless varieties</subject> <subject>biological resistance</subject> <subject>climate challenges.</subject> <subject>viță-de-vie</subject> <subject>sortiment</subject> <subject>soiuri apirene</subject> <subject>rezistență biologică</subject> <subject>provocări climatice.</subject> <subject schemeURI='http://udcdata.info/' subjectScheme='UDC'>634.8.05+551.583</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2019-03-15</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Journal article</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='en' descriptionType='Abstract'><p>The paper presents the results obtained in the process of improvement of the grapevine assortment in the Republic of Moldova, especially regarding the creation of new varieties, including seedless, with multiple resistance to abiotic and biotic unfavorable factors of environment, increased adaptability to the local conditions – definitively environmentally friendly varieties as a platform for the development of ecological vitiviniculture, designed to cope with the socio-economic and climatic challenges.</p></description> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>În lucrare sunt prezentate rezultatele obținute în procesul de ameliorare a sortimentului viţei-de-vie în Republica Moldova, în special în vederea creării soiurilor noi, inclusiv apirene, cu rezistență multiplă la factorii abio- și bio- nefavorabili ai mediului ambiant și adaptabilitate sporită la condițiile locale – în definitiv soiuri prietenoase mediului ambiant, ca platformă a dezvoltării vitiviniculturii ecologice, menită să facă față provocărilor socio-economice și climatice</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>