Modificarea indicilor agrochimici ai cernoziomului cambic sub influența  deșeurilor de la producerea băuturilor alcoolice
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
681 2
Ultima descărcare din IBN:
2020-09-20 19:40
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.86:631.459 (3)
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (381)
Știința solului. Pedologie. Cercetări pedologice (731)
SM ISO690:2012
SIURIS, Andrei. Modificarea indicilor agrochimici ai cernoziomului cambic sub influența  deșeurilor de la producerea băuturilor alcoolice. In: Solul şi îngrăşămintele în agricultura contemporană, 6-7 septembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Centrul Editorial-Poligrafic al USM, 2017, pp. 191-196. ISBN 978-9975-71-927-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Solul şi îngrăşămintele în agricultura contemporană 2017
Conferința "Solul şi îngrăşămintele în agricultura contemporană"
Chișinău, Moldova, 6-7 septembrie 2017

Modificarea indicilor agrochimici ai cernoziomului cambic sub influența  deșeurilor de la producerea băuturilor alcoolice

CZU: 631.86:631.459

Pag. 191-196

Siuris Andrei
 
Institutul de Pedologie, Agrochimie si Protectie a Solului „Nicolae Dimo”
 
 
Disponibil în IBN: 14 martie 2018


Rezumat

The paper describes the results of the application of wastes from the production of alcoholic beverages (yeast, vinasse and grain mash) on the agrochemical indices of cambic chernozem in field experiments. An increase of 0.12-0.37% in organic matter content was established. Mobile phosphorus content increased by 0.24-0.64 mg/100 g soil and exchangeable potassium by 6.0-12.0 mg/100 g soil. It was found that the wastes had not substantially altered the content of soluble salts, the soil reaction, or the composition of the aqueous extract.

Cuvinte-cheie
cambic cernozem, vinasse and grain mash,

Organic matter, yeast