Articolul precedent |
Articolul urmator |
766 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-08-18 14:29 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.13:631.5:581.19 (1) |
Cultura fructelor (1441) |
Lucrări agricole (1228) |
Fiziologia plantelor (526) |
SM ISO690:2012 GAVIUC, Ludmila, BUJOREANU, Nicolae, BEJAN, Nina, HAREA, Ivan. Modificarea unor indici de calitate la fructele de păr pe perioada postrecoltă, în funcție de metoda de păstrare aplicată . In: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional, 21-22 septembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Complexul Editorial INCE, 2017, Vol.1, pp. 211-213. ISBN 978-9975-3171-5-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional Vol.1, 2017 |
||||||
Conferința "Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional" Chișinău, Moldova, 21-22 septembrie 2017 | ||||||
|
||||||
CZU: 634.13:631.5:581.19 | ||||||
JEL: Y80 | ||||||
Pag. 211-213 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Păstrarea fructelor trebuie sa asigure astfel de condiții, încât in momentul valorificării lor sa întrunească totalitatea caracteristicilor fizice, biochimice si organoleptice, care definesc calitatea(armonia gustativă, cantitatea vitaminei C, fermitatea și deshidratarea țesuturilor fructelor ș.a.).Gradul de modificare a acestor indici la fructe depinde de metoda de păstrare aplicată.Ca obiect de studiu au servit fructele soiului tardiv de păr Noiabriskii. Fructele de păr dispun de o capacitate sporită de păstrare și pentru asigurarea consumului pe parcursul unei perioade mai îndelungate a anului, este necesar studiul particularităților de reglare a proceselor de maturare ale acestora, iar în baza rezultatelor obținute – elaborarea unei tehnologii moderne de păstrare.Ca alternativă a metodei de păstrare în atmosfera obișnuită(AO) a fost cercetat procedeul de păstrare cu aplicarea inhibitorului de sinteză a etilenei Fitomag. În condițiile variantei cu păstrarea fructelor în atmosfera camerei frigorifice, îmbogățită la inițierea păstrării cu vaporii gazului- inhibitor de sinteză a etilenei Fitomag, la externare indicii de calitate nominalizațisa-u dovedit a fi conservați mult mai bine decât in condiţiile variantei cu păstrare în atmosfera obișnuită. |
||||||
Cuvinte-cheie fructe de păr, calitate, fermitatea țesuturilor, armonia gustativă, atmosferă obișnuită, inhibitorul sintezei de etilenă Fitomag, metabolism |
||||||
|