Articolul precedent |
Articolul urmator |
1510 85 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-09 18:15 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
338.432:637.5'64:339.56(498) (1) |
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1510) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
Comerț exterior. Comerț internațional (386) |
SM ISO690:2012 CHETROIU, Rodica. Studiu privind (in)adaptarea sectorului românesc de carne de porc la dezechilibrele pieței. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării, 13-14 octombrie 2016, Chișinău. Chisinau, Moldova: Complexul Editorial INCE, 2016, Ediția 11, Vol.1, pp. 246-251. ISBN 978-9975-4453-9-9. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Creşterea economică în condiţiile globalizării Ediția 11, Vol.1, 2016 |
||||||
Conferința "Creşterea economică în condiţiile globalizării" Chișinău, Moldova, 13-14 octombrie 2016 | ||||||
|
||||||
CZU: 338.432:637.5'64:339.56(498) | ||||||
Pag. 246-251 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Sectorul de creștere a porcinelor din România parcurge, în prezent, o situație de criză, datorită dezechilibrelor care se manifestă pe piața cărnii de porc, sub influența atât a unor factori de natură internă, dar, mai ales, datorită conjuncturilor de pe piața europeană. Evoluția efectivelor de porcine pe forme de proprietate a urmat o curbă descendentă în ultimii 5 ani, scăzând cu 7,5% în 2015 față de 2010, însă producția internă de carne tăiată a crescut în intervalul analizat cu 7,4%, în condițiile în care importurile de carne de porc arată o tendință de creștere începând cu anul 2013. În același timp, evoluția prețurilor la carnea de porc în viu în ultima perioadă evidențiază tendința de scădere a acestora, fapt ce a afectat rezultatele financiare ale producătorilor. În acest context, studiul de față realizează o analiză a situației actuale a acestui sector, integrând elemente privind structura acestuia, efectivele de animale, producția internă, importul, exportul, consumul de carne, prețul de valorificare, iar, în final, în baza elementelor analizate, rezultând o serie de propuneri de redresare și recomandări. |
||||||
Cuvinte-cheie carne, porc, piaţă, producţie, sector, import, export |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-57480</doi_batch_id> <timestamp>1714236990</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>idsi@asm.md</email_address> </depositor> </head> <body> <collection> <collection_metadata> </collection_metadata> <collection_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2016</year> </publication_date> <isbn>978-9975-4453-9-9</isbn> </collection_issue> <collection_article publication_type='full_text'><titles> <title>Studiu privind (in)adaptarea sectorului românesc de carne de porc la dezechilibrele pieței</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Rodica</given_name> <surname>Chetroiu</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2016</year> </publication_date> <pages> <first_page>246</first_page> <last_page>251</last_page> </pages> </collection_article> </collection> </body> </doi_batch>