Aspecte psihologice ale pregătirii copiilor pentru şcoală
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1339 142
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-06 11:58
SM ISO690:2012
PASCARI, Valentina, VASILACHE, Ala. Aspecte psihologice ale pregătirii copiilor pentru şcoală . In: Univers Pedagogic, 2016, nr. 4(52), pp. 86-91. ISSN 1811-5470.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Univers Pedagogic
Numărul 4(52) / 2016 / ISSN 1811-5470

Aspecte psihologice ale pregătirii copiilor pentru şcoală

Pag. 86-91

Pascari Valentina, Vasilache Ala
 
Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei
 
 
Disponibil în IBN: 30 mai 2017


Rezumat

Articolul „Aspecte psihologice ale pregătirii copiilor pentru activitatea din școală” expune o viziune asupra pregătirii psihologice a copiilor pentru activitatea din școală, care include: pregătirea intelectuală, comunicativă, motivaţională, emoţional-volitivă. Traversarea știinţifică a conceptului pregătire psihologică a copiilor pentru activitatea din școală, оn vederea specificării caracteristicilor dezvoltării psihice la vвrsta preșcolară mare și școlară mică, generează abordări care să cuprindă cвt mai multe particularităţi pentru fiecare perioadă de vвrstă. Sunt examinate condiţiile mediului școlar. Este examinată motivaţia și manifestările comportamentului volitiv, interacţiunea dintre componentele pregătirii psihologice a copiilor pentru activitatea din școală.

Articolul „Aspecte psihologice ale pregătirii copiilor pentru activitatea din școală” expune o viziune asupra pregătirii psihologice a copiilor pentru activitatea din școală, care include: pregătirea intelectuală, comunicativă, motivaţională, emoţional-volitivă. Traversarea știinţifică a conceptului pregătire psihologică a copiilor pentru activitatea din școală, оn vederea specificării caracteristicilor dezvoltării psihice la vârsta preșcolară mare și școlară mică, generează abordări care să cuprindă cât mai multe particularităţi pentru fiecare perioadă de vârstă. Sunt examinate condiţiile mediului școlar. Este examinată motivaţia și manifestările comportamentului volitiv, interacţiunea dintre componentele pregătirii psihologice a copiilor pentru activitatea din școală.

Cuvinte-cheie
pregătire psihologică pentru școală, maturitate intelectuală, activitate din școală,

motivaţie, comportament volitiv, autocontrol, autoapreciere, imaginea de sine