Modernitatea axiologică a pedagogiei kantiene. Întoarcere în viitor
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
712 13
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-23 23:13
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
37.013 (470)
Fundamente ale educației. Teorie. Politică etc. (3934)
SM ISO690:2012
CALLO, Tatiana. Modernitatea axiologică a pedagogiei kantiene. Întoarcere în viitor. In: Univers Pedagogic, 2010, nr. 3, pp. 14-20. ISSN 1811-5470.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Univers Pedagogic
Numărul 3 / 2010 / ISSN 1811-5470

Modernitatea axiologică a pedagogiei kantiene. Întoarcere în viitor
CZU: 37.013

Pag. 14-20

Callo Tatiana
 
Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare
 
 
Disponibil în IBN: 11 decembrie 2013


Rezumat

Materialul prezintă o „familie de idei” de referinţă în domeniul educaţiei valorice, anunţând o viziune reactualizatoare, care se înscrie în procesul de modernizare a educaţiei, adică de distincţie a re/noutăţii ideilor lui Im. Kant, detaşate de timpul trecut şi asociate cu valorile care semnifică o notă de superioritate timpului la prezent a educaţiei. În felul acesta, în stilistica modernităţii educaţiei se înscriu un şir de „relevanţe”, ca principii sau reguli de acţiune. Nu se demonstrează, ci doar se justifică ideile, concluziile fiind formulate din interpretarea neteodiceică, care are menirea de a inspira optimism, a spori credinţa într-un sistem de valori educaţionale.

The paper presents a reference „thoughts family” in the field of axiological education, announcing a modernised vision, what is inherent to the process of education modernisation, namely the distinction of re/novelty of Im. Kant ideas, detached from the past and associated with the values what means a note of a present time superiority of education. Thus, in the stilistics of education modernity were included some „relevances”, as a principles or action rules. There is not demonstrated , but it justifies the ideas, the conclusions being formulated by neteodicaic interpretation, what is meant to inspire optimism, consolidating the belief in the educational values system.