Metoda de realizare la distanța a lucrărilor practice la microbiologia produselor alimentare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
94 0
SM ISO690:2012
RUMEUS, Iurii. Metoda de realizare la distanța a lucrărilor practice la microbiologia produselor alimentare . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 17 decembrie 2020, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2020, pp. 105-111. ISBN 978-9975-88-074-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2020
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice"
Cahul, Moldova, 17 decembrie 2020

Metoda de realizare la distanța a lucrărilor practice la microbiologia produselor alimentare

Remote method of realization of practical works in food microbiology


Pag. 105-111

Rumeus Iurii
 
Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, Cahul
 
 
Disponibil în IBN: 25 aprilie 2024


Rezumat

Organizarea învățământului la distanță în domeniul științelor exacte și inginerești prezintă anumite particularități. Realizarea lucrărilor practice la anumite discipline este importantă pentru formarea competențelor specifice unui ingener. De aceea, în această lucrare s-a studiat posibilitatea realizării la distanță a lucrărilor practice la Microbiologia produselor alimentare. S-a propus utilizarea combinată a unei truse educaționale și tehnologiilor informaționale, în special platformei Moodle. În realizarea la distanță a lucrărilor practice au participat 10 studenți de la programul de studii Inginerie și Managment în Industria Alimentară. Din toți studenți, 80% au reușit să realizeze la distanță toate lucrările practice. Pentru evaluarea eficienței metodei propuse s-a realizat un sondaj la care au participat studenții care au încercat metoda dată. S-a constat că mai mult de jumătate din studenți au avut anumite dificultăți la realizarea lucrărilor practice, au simțit necesară prezența profesorului la realizare experimentelor și optează mai mult pentru metoda de realizare a lucrărilor practice cu prezența fizică în laborator. Dar au fost evidențiate și unele avantaje, precum flexibilitatea în ceea ce privește timpul și locul realizării lucrării și posibilitatea de a realizeza experimente individual.

Certain peculiarities of the organization of remote learning in the field of exact sciences and engineering can be highlighted. Execution of the practical works in certain disciplines is important for forming of the specific skills of an engineer. Therefore, in this paper the possibility of remote performance of practical works in Food Microbiology was studied. The use of an educational kit and information technologies, especially the moodle platform, has been proposed. In the distance realization of the practical works 10 students from the study program Engineering and Management in the Food Industry were participated. 80% of students were able to carry out the all practical works. In order to evaluate the effectiveness of the proposed method, a poll was conducted in which students who tried the given method were participated. It was found that more than half of the students had some difficulties in carrying out the practical works, they felt the need for the teacher's presence to perform the experiments, and they opt more for the method of carrying out of the practical works with a physical presence in the laboratory. But also some advantages such as flexibility in terms of time and place of work and the possibility to perform experiments individually were mentioned.

Cuvinte-cheie
învăţământ la distanţă, științe inginerești, trusa educațională, tehnologii informaționale și comunicaționale,

Remote Learning, engineering sciences, educational kit, information and communication technologies