Articolul precedent |
Articolul urmator |
101 0 |
SM ISO690:2012 RUMEUS, Iurii. Metoda de realizare la distanța a lucrărilor practice la microbiologia produselor alimentare . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 17 decembrie 2020, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2020, pp. 105-111. ISBN 978-9975-88-074-9. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2020 | ||||||
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice" Cahul, Moldova, 17 decembrie 2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 105-111 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Organizarea învățământului la distanță în domeniul științelor exacte și inginerești prezintă anumite particularități. Realizarea lucrărilor practice la anumite discipline este importantă pentru formarea competențelor specifice unui ingener. De aceea, în această lucrare s-a studiat posibilitatea realizării la distanță a lucrărilor practice la Microbiologia produselor alimentare. S-a propus utilizarea combinată a unei truse educaționale și tehnologiilor informaționale, în special platformei Moodle. În realizarea la distanță a lucrărilor practice au participat 10 studenți de la programul de studii Inginerie și Managment în Industria Alimentară. Din toți studenți, 80% au reușit să realizeze la distanță toate lucrările practice. Pentru evaluarea eficienței metodei propuse s-a realizat un sondaj la care au participat studenții care au încercat metoda dată. S-a constat că mai mult de jumătate din studenți au avut anumite dificultăți la realizarea lucrărilor practice, au simțit necesară prezența profesorului la realizare experimentelor și optează mai mult pentru metoda de realizare a lucrărilor practice cu prezența fizică în laborator. Dar au fost evidențiate și unele avantaje, precum flexibilitatea în ceea ce privește timpul și locul realizării lucrării și posibilitatea de a realizeza experimente individual. |
||||||
Cuvinte-cheie învăţământ la distanţă, științe inginerești, trusa educațională, tehnologii informaționale și comunicaționale, Remote Learning, engineering sciences, educational kit, information and communication technologies |
||||||
|
Google Scholar Export
<meta name="citation_title" content="Metoda de realizare la distanța a lucrărilor practice la microbiologia produselor alimentare "> <meta name="citation_author" content="Rumeus Iurii"> <meta name="citation_publication_date" content="2020"> <meta name="citation_collection_title" content="Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice"> <meta name="citation_firstpage" content="105"> <meta name="citation_lastpage" content="111"> <meta name="citation_pdf_url" content="https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/105-111_23.pdf">