Estimarea indicatorilor calităţii de funcţionare a sistemelor de alimentare cu energie electrică
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
195 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-06-28 10:31
SM ISO690:2012
POPESCU, Victor. Estimarea indicatorilor calităţii de funcţionare a sistemelor de alimentare cu energie electrică. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.1, pp. 365-368. ISBN 978-9975-45-249-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.1, 2014
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014

Estimarea indicatorilor calităţii de funcţionare a sistemelor de alimentare cu energie electrică


Pag. 365-368

Popescu Victor
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 23 mai 2023


Rezumat

În prezent reţelele electrice sunt afectate de un număr mare de refuzuri, fapt care reduce nivelul de siguranţă a alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor, inclusiv şi acelor din sectorul agrar. Gradul de complexitate a reţelele electrice este într-o creştere continuă, datorită faptului că apar un număr tot mai mare al consumatorilor noi de energie electrică şi aceasta conduce la apariţia a mai multor noduri de sarcină. Lucrul acesta creează mari probleme referitoare la asigurarea fiabilităţii reţelelor, deoarece creşte semnificativ gradul de complexitate a schemelor structurale şi a echipamentelor instalate în reţelele electrice. Asigurarea nivelului de fiabilitate poate fi realizată numai prin prognozarea credibilă a tuturor fenomenelor şi factorilor, ce însoţesc procesul de funcţionare a reţelelor electrice, ceea ce dă posibilitatea de a planifica lucrările şi măsurile de profilaxie. Prezenta lucrare este consacrată aprecierii calităţii de funcţionare a echipamentelor instalate în reţelele electrice de diferite niveluri de tensiuni din RM, având la bază prognozarea refuzurilor în funcţionare condiţionate de diferiţi factori aleatori de influenţă.

Cuvinte-cheie
Calitate de funcţionare, fiabilitatea sistemelor electrice, Indicatori de fiabilitate, factori aleatori de influenţă, caracteristicile refuzurilor din reţelele electrice