Articolul precedent |
Articolul urmator |
189 0 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
81'367.625=112.2=135.1:641.5 (1) |
Lingvistică. Limbi (5052) |
Economie casnică. Științe domestice. Întreținerea casei (168) |
SM ISO690:2012 CHIRA, Oxana. Verben der Kochkunst des Deutschen und des Rumänischen: eine lexikalisch-kulturelle Vergleichsanalyse. In: Probleme de filologie: aspecte teoretice şi practice, Ed. Ediția 8, 9 decembrie 2021, Bălți. Bălţi: CEP UPS „I.Creangă”, 2022, Ediţia 8, pp. 5-14. ISBN 978-9975-161-21-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Probleme de filologie: aspecte teoretice şi practice Ediţia 8, 2022 |
||||||
Conferința "Probleme de filologie: aspecte teoretice şi practice" Ediția 8, Bălți, Moldova, 9 decembrie 2021 | ||||||
|
||||||
CZU: 81'367.625=112.2=135.1:641.5 | ||||||
Pag. 5-14 | ||||||
|
||||||
Rezumat | ||||||
The current study emphasizes morphological, lexical and semantic features of culinary verbs. These verbs have some peculiarities related specifically to the culinary arts. Depending on the context, culinary arts can represent either a specialized activity or an everyday one. Therefore, its terminology has specialized terms, approximate synonyms and a large number of terms with metaphorical meanings. |
||||||
Cuvinte-cheie verb, gastronomy, specialized language, phraseology, comparative analysis, verbul, gastronomie, limbajul specializat, frazeologie, comparativistica |
||||||
|