Verben der Kochkunst des Deutschen und des Rumänischen: eine lexikalisch-kulturelle Vergleichsanalyse
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
189 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
81'367.625=112.2=135.1:641.5 (1)
Lingvistică. Limbi (5052)
Economie casnică. Științe domestice. Întreținerea casei (168)
SM ISO690:2012
CHIRA, Oxana. Verben der Kochkunst des Deutschen und des Rumänischen: eine lexikalisch-kulturelle Vergleichsanalyse. In: Probleme de filologie: aspecte teoretice şi practice, Ed. Ediția 8, 9 decembrie 2021, Bălți. Bălţi: CEP UPS „I.Creangă”, 2022, Ediţia 8, pp. 5-14. ISBN 978-9975-161-21-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme de filologie: aspecte teoretice şi practice
Ediţia 8, 2022
Conferința "Probleme de filologie: aspecte teoretice şi practice"
Ediția 8, Bălți, Moldova, 9 decembrie 2021

Verben der Kochkunst des Deutschen und des Rumänischen: eine lexikalisch-kulturelle Vergleichsanalyse

CZU: 81'367.625=112.2=135.1:641.5

Pag. 5-14

Chira Oxana
 
Staatliche Alecu-Russo-Universität Bălți
 
 
Disponibil în IBN: 22 martie 2023


Rezumat

The current study emphasizes morphological, lexical and semantic features of culinary verbs. These verbs have some peculiarities related specifically to the culinary arts. Depending on the context, culinary arts can represent either a specialized activity or an everyday one. Therefore, its terminology has specialized terms, approximate synonyms and a large number of terms with metaphorical meanings.

În acest studiu, au fost evidențiate caracteristicile morfo-lexicale și semantice ale verbelor culinare. Acestea au unele particularități legate de contextul culinar în comparație cu alte domenii. Arta culinară poate fi o activitate specializată sau cotidiană, în funcție de context. Prin urmare, terminologia sa are termeni foarte specializați, sinonime aproximative și un număr mare de termeni cu sensuri metaforice.

Cuvinte-cheie
verb, gastronomy, specialized language, phraseology, comparative analysis,

verbul, gastronomie, limbajul specializat, frazeologie, comparativistica