Cu privire la problema angajării în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi ai specialităţii Istorie
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
382 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-08 14:43
SM ISO690:2012
CHICIUC, Ludmila. Cu privire la problema angajării în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi ai specialităţii Istorie. In: Competitivitatea capitalului uman pe piaţa muncii în condiţiile dezvoltării regionale şi a integrării europene, 22-23 mai 2013, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2014, pp. 104-109. ISBN 978-9975-50-127-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Competitivitatea capitalului uman pe piaţa muncii în condiţiile dezvoltării regionale şi a integrării europene 2014
Conferința "Competitivitatea capitalului uman pe piaţa muncii în condiţiile dezvoltării regionale şi a integrării europene"
Bălți, Moldova, 22-23 mai 2013

Cu privire la problema angajării în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi ai specialităţii Istorie

Sur la question de l'emploi des jeunes diplômés de spécialité de L'histoire


Pag. 104-109

Chiciuc Ludmila
 
Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, Cahul
 
 
Disponibil în IBN: 8 aprilie 2022


Rezumat

Ca rezultat al cercetărilor la situația cu privire la integrarea pe piața forței de muncă a specialiștilor cu pregătire superioară în domeniul istoriei, am constatat existența unei probleme a ocupării forței de muncă în acest domeniu. Cu toate acestea, există mulți tineri cu un potențial intelectual și profesional larg, cu abilitățile necesare pentru o carieră de succes în domeniul ales, încărcat cu energie mare. În cele din urmă, ei sunt implicaţi în altul decât cel în care a fost pregătit, și anume cel didactic. Acest articol își propune să identifice cauzele acestui fenomen și, de asemenea, să prezinte unele soluții pentru a rezolva acest impas. Scopul principal al acestor instituții este de a instrui specialiști de înaltă calificare, dar, ținând cont de realitatea din zilele noastre în Republica Moldova, instituțiile sunt obligate să-și asume noi responsabilități: ca angajament în Specialiștii de muncă la specialitățile cele mai defavorizate. Fiind faptul că obiectivul instituţiilor este de formare a specialiștilor competitivi pe piața forței de muncă, universitățile au tendința de a dezvolta relații de parteneriat social și de conexiune cu cerințele partenerilor sociali gata de utilizare „produsul” instituțiilor de învățământ superior. Această cercetare identifică o serie de oportunități pentru o colaborare eficientă între instituțiile superioare de învățământ, angajarea unei instituții partenere, organizații, asociații, agenții, angajarea pe piața muncii a tinerilor specialiști, o altă latură care poate fi generată de această colaborare şi care vine ca o soluție în problema integrării pe piața forței de muncă este modernizarea învățământului superior, prin creșterea competitivității zonelor de formare a specialiştilor.

En résultat de la recherche visant la situation de l’intégration sur le marche du travail des spécialistes avec une formations supérieure dans le domaine d’Histoire, on a constaté l’existence du problème d’embauche dans cette sphère, en revanche il y a autant de jeunes avec un vaste potentiel intellectuel et professionnel qui disposent des compétences nécessaires pour une belle carrière dans le domaine choisie, chargés d’une forte énergie et d’une capacité de mise en scène des ses atouts au nome du bien des autre. Finalement ils sont impliqués dans un autre domaine que celui qui a été prévue, c’est à dire pédagogique. La présente étude propose l’identification des causes du ce phénomène et aussi les présentations des quelques solutions pour résoudre cet impasse. Le but principal des institutions c’est la formation des spécialistes d’une haute qualification mais, prenant en considération la réalité des nos jour dans la République de Moldova, les institutions sont contraintes d’assumer des nouvelles charges: comme l’engagement au sein du travail des spécialistes aux spécialités les plus défavorisées. Gardant l’objectif de la formation des spécialistes compétitifs sur le marché du travail, les Universités tendent de développer des relations d’un partenariat social et de se raccorder aux demandes des partenaires sociales prêts a utiliser „le produit” des institutions d’enseignement Superior. Cette recherche spécifie certaines possibilités de collaboration efficace entres les institutions d’étude Superior, d’une parte les institutions d’embauche, les organisations, les associations, les agences d’engagement sur le marché du travail des jeunes spécialistes, d’une autre part on peut générer cette collaboration comme une solution dans le cadre du problème de l’intégration de spécialiste bien formé sur le marche du travail et de la modernisation d’enseignement Superior par la croissance de la compétitivité des domaines de formation des spécialistes.

Cuvinte-cheie
piaţa forţei de muncă, specialist, învăţământ, angajare, absolvent,

marché du travail, spécialiste, éducation, engagement, diplômé