Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
400 20 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-25 20:43 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.34:664.5:664.69 (1) |
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22) |
Brutărie. Pâine. Produse de panificaţie (72) |
SM ISO690:2012 MIGALATIEV, Olga, IUŞAN, Larisa, CARELINA, Marina. Valorificarea șrotului din condimente obţinut prin tehnologia de CO2-extracţie. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 11-16. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.03 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.03 | ||||||
CZU: 664.34:664.5:664.69 | ||||||
Pag. 11-16 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Prin metoda de CO2-extracție supercritică s-au produs ingrediente aromatizante naturale din amestec de coriandru, ienibahar, cimbru și piper negru, în special extracte liposolubile şi șrot. CO2 șrotul din amestec de condimente a fost utilizat la pregătirea tăițeilor pentru a adăuga arome și a stimula apetitul, fiind adăugat în raport diferit – 1,5%, 3,0% și 5,6%. Odată cu creșterea cantității adăugate de CO2-şrot din amestec de condimente are loc creșterea conținutului total de fibre alimentare și diminuarea valorii energetice a tăițeilor |
||||||
Cuvinte-cheie condimente, CO2-extracţie supercritică, extract liposolubil, CO2-şrot, substanțe aromatizante, tăiței, épices, CO2-extraction supercritique, extrait liposoluble, CO2-tourteau, substances aromatisantes, nouilles |
||||||
|