Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
375 18 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-14 21:57 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.85.631.542.32 (2) |
Viticultură. Viță de vie. Vii (624) |
SM ISO690:2012 CUHARSCHI, Mihail, CEBANU, Vitalie, TARAN, Nicolae, GĂINĂ, Boris, DEGTEARI, Vladimir. Elaborarea tehnologiilor de cultivare şi prelucrare a strugurilor de selecţie nouă cu aromă de muscat. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 17-23. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.04 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.04 | ||||||
CZU: 634.85.631.542.32 | ||||||
Pag. 17-23 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrarea de faţă sunt prezentate date privind originea, agrobiologia, elementele de bază ale agrotehnicii varietale specifice soiurilor cu aromă de muscat, obţinute din încrucișări interspecifice în cadrul IŞPHTA. Sunt oferite informaţii despre rezistenţa lor complexă la factorii biotici şi abiotici, particularităţile protecţiei contra bolilor şi dăunătorilor. Se arată influenţa proceselor tehnologice de prelucrare a strugurilor asupra conţinutului de substanţe terpenice (aromatice) în vinuri. |
||||||
Cuvinte-cheie soiuri aromate (cu aromă de muscat), agrobiologie, agrotehnică varietală*, protecţie, procesarea strugurilor, aromatic varieties (with geranium flavor), agrobiology, varietal agrotechnics, protection, grape processing |
||||||
|