Elaborarea tehnologiilor de cultivare şi prelucrare a strugurilor de selecţie nouă cu aromă de muscat
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
375 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-14 21:57
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.85.631.542.32 (2)
Viticultură. Viță de vie. Vii (624)
SM ISO690:2012
CUHARSCHI, Mihail, CEBANU, Vitalie, TARAN, Nicolae, GĂINĂ, Boris, DEGTEARI, Vladimir. Elaborarea tehnologiilor de cultivare şi prelucrare a strugurilor de selecţie nouă cu aromă de muscat. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 17-23. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.04
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142

Elaborarea tehnologiilor de cultivare şi prelucrare a strugurilor de selecţie nouă cu aromă de muscat

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.04
CZU: 634.85.631.542.32

Pag. 17-23

Cuharschi Mihail, Cebanu Vitalie, Taran Nicolae, Găină Boris, Degteari Vladimir
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 26 noiembrie 2021


Rezumat

În lucrarea de faţă sunt prezentate date privind originea, agrobiologia, elementele de bază ale agrotehnicii varietale specifice soiurilor cu aromă de muscat, obţinute din încrucișări interspecifice în cadrul IŞPHTA. Sunt oferite informaţii despre rezistenţa lor complexă la factorii biotici şi abiotici, particularităţile protecţiei contra bolilor şi dăunătorilor. Se arată influenţa proceselor tehnologice de prelucrare a strugurilor asupra conţinutului de substanţe terpenice (aromatice) în vinuri.

This paper presents data on the origin, agrobiology, basic elements of varietal agrotechnics specific to flavored varieties, obtained from interspecific cracks in the ISPHTA. Information is provided on their complex resistance to biotic and abiotic factors and the characteristics of protection against diseases and pests. The influence of the grape processing scheme on the content of terpene (aromatic) substances in wines is shown

Cuvinte-cheie
soiuri aromate (cu aromă de muscat), agrobiologie, agrotehnică varietală*, protecţie, procesarea strugurilor,

aromatic varieties (with geranium flavor), agrobiology, varietal agrotechnics, protection, grape processing