Articolul precedent |
Articolul urmator |
306 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-21 14:32 |
SM ISO690:2012 MUNTEANU, Ana. Analiza proprietăților funcționale ale fructelor goji (lycium barbarum, lycium chinense). In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 490-493. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2021 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 490-493 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Orientarea consumatorilor spre o alimentație echilibrată, determină studiul produselor funcționale. Un exemplu de produs cu activitate biologică sporită, sunt fructele Goji. Un arbust fructifer originar din Asia care constituie perspectiva antreprenorilor moderni, fiind cultivat inclusiv în Republica Moldova. Compoziția chimică valoroasă a determinat studiul activității terapeutice, fructele conțin zaharuri, substanțe fenolice, acizi organici, monoterpene, vitamina C, tiamină, riboflavină, niacină, substanțe minerale: potasiu, fosfor, fier, factori ce determină cultivarea pe scară largă și globalizarea comerțului cu Fructele Goji. Utilizate în etapa încipientă în medicina tradițională, astăzi revoluționează conceptul produs funcțional. |
||||||
Cuvinte-cheie Analiza proprietăților funcționale ale fructelor goji (lycium barbarum, lycium chinense) |
||||||
|