Analiza proprietăților funcționale ale fructelor goji (lycium barbarum, lycium chinense)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
306 5
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-21 14:32
SM ISO690:2012
MUNTEANU, Ana. Analiza proprietăților funcționale ale fructelor goji (lycium barbarum, lycium chinense). In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 490-493. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Analiza proprietăților funcționale ale fructelor goji (lycium barbarum, lycium chinense)


Pag. 490-493

Munteanu Ana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

Orientarea consumatorilor spre o alimentație echilibrată, determină studiul produselor funcționale. Un exemplu de produs cu activitate biologică sporită, sunt fructele Goji. Un arbust fructifer originar din Asia care constituie perspectiva antreprenorilor moderni, fiind cultivat inclusiv în Republica Moldova. Compoziția chimică valoroasă a determinat studiul activității terapeutice, fructele conțin zaharuri, substanțe fenolice, acizi organici, monoterpene, vitamina C, tiamină, riboflavină, niacină, substanțe minerale: potasiu, fosfor, fier, factori ce determină cultivarea pe scară largă și globalizarea comerțului cu Fructele Goji. Utilizate în etapa încipientă în medicina tradițională, astăzi revoluționează conceptul produs funcțional.

Cuvinte-cheie
Analiza proprietăților funcționale ale fructelor goji (lycium barbarum, lycium chinense)