Determinarea stabilității proteice și a gradului de oxidabilitate a seriei de vinuri albe din zona Moldovei folosind metoda spectrofotometrică.
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
398 19
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-07 22:00
SM ISO690:2012
HORTOLOMEU, Andreea, ARSENI, Alexandra. Determinarea stabilității proteice și a gradului de oxidabilitate a seriei de vinuri albe din zona Moldovei folosind metoda spectrofotometrică.. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 423-425. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Determinarea stabilității proteice și a gradului de oxidabilitate a seriei de vinuri albe din zona Moldovei folosind metoda spectrofotometrică.


Pag. 423-425

Hortolomeu Andreea1, Arseni Alexandra2
 
1 Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

În această lucrare s-au tratat procesele de stabilitate proteică în vederea identificării nivelului de substanțe proteice cât și al compușilor polifenolici din vinurile albe. Pentru o determinare optimă a gradului de oxidare, respectiv al stabilității proteice s-a ales spre analiză un eșantion de 6 tipuri de vin alb provenit din diferite soiuri de struguri. În această lucrare se utilizează metoda la cald în două serii și prin adiție de substanțe chimice pentru a se observa nivelul de proteine și polifenoli din probele analizate. Pentru determinarea gradului de oxidabilitate a vinurilor s-a utilizat metoda POM-test.

Cuvinte-cheie
Enologie, POM-test, compuși cinamici, proteine, polifenoli

Crossref XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'>
<head>
<doi_batch_id>ibn-134034</doi_batch_id>
<timestamp>1714484427</timestamp>
<depositor>
<depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name>
<email_address>idsi@asm.md</email_address>
</depositor>
</head>
<body>
<collection>
<collection_metadata>
<full_title>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor</full_title>
</collection_metadata>
<collection_issue>
<publication_date media_type='print'>
<year>2021</year>
</publication_date>
<isbn>978-9975-45-699-9</isbn>
</collection_issue>
<collection_article publication_type='full_text'><titles>
<title>Determinarea stabilității proteice și a gradului de oxidabilitate a seriei de vinuri albe din zona Moldovei folosind metoda spectrofotometrică.</title>
</titles>
<contributors>
<person_name sequence='first' contributor_role='author'>
<given_name>Andreea</given_name>
<surname>Hortolomeu</surname>
</person_name>
<person_name sequence='additional' contributor_role='author'>
<given_name>Alexandra</given_name>
<surname>Arseni</surname>
</person_name>
</contributors>
<publication_date media_type='print'>
<year>2021</year>
</publication_date>
<pages>
<first_page>423</first_page>
<last_page>425</last_page>
</pages>
</collection_article>
</collection>
</body>
</doi_batch>