Cercetări privind efectul utilizării unor biostimulatori apicoli naturali asupra prolificității mătcilor și stării de sănătate a familiilor de albine
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
288 10
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-03 11:06
SM ISO690:2012
PĂTRUICĂ, Silvia, EREMIA, Nicolae, MOȚ, Daniela, BUZAMĂT, Genoveva, MIHONESC, Marius. Cercetări privind efectul utilizării unor biostimulatori apicoli naturali asupra prolificității mătcilor și stării de sănătate a familiilor de albine. In: Știința zootehnică – factor important pentru o agricultură de tip european, 29 septembrie - 1 octombrie 2015, Maximovca. Maximovca: "Print-Caro" SRL, 2016, pp. 238-242. ISBN 978-9975-56-367-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Știința zootehnică – factor important pentru o agricultură de tip european 2016
Simpozionul "Știința zootehnică – factor important pentru o agricultură de tip european"
Maximovca, Moldova, 29 septembrie - 1 octombrie 2015

Cercetări privind efectul utilizării unor biostimulatori apicoli naturali asupra prolificității mătcilor și stării de sănătate a familiilor de albine


Pag. 238-242

Pătruică Silvia1, Eremia Nicolae2, Moț Daniela1, Buzamăt Genoveva1, Mihonesc Marius1
 
1 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României",
2 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 1 februarie 2021


Rezumat

This paper presents the results of the utilization of some natural beekeeping biostimulants and their influence on the development of bee colonies in spring, and on the improvement of bees’ health. The experiments were conducted in the village of Josani, the county of Hunedoara, in the period from 27 March to 16 April, 2016. Seventy bee colonies belonging to the Carpathian Apis mellifera breed served as biological material. They were divided into seven experimental groups, with close power, of the same age, and kept in multistoried beehives. The beekeeping biostimulants, namely thyme, bay leaves, oregano, onion, garlic and nettle were added to the sugar syrup, and fed to the bee colonies in the quantity of 1 l of syrup per colony per week. The effect of the natural biostimulants on the development of the bee colonies was assessed by measuring the brood using the Netz frame, and the state of their health by assessing the total number of germs in the intestine of the working bees, in 10 and 21 days after their utilization.

Cuvinte-cheie
Bee, beekeeping stimulant, germ