Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
338 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-04 17:02 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
377.091 (27) |
Învățământ specializat/de specialitate. Învățământ tehnic, profesional. Școli, institute, colegii profesionale/tehnice. Politehnici. Școli de meserii (273) |
SM ISO690:2012 GRIZA, Ina. Elaborarea standardelor ocupaţionale în domeniul agroalimentar – provocări şi rezultate relevante pentru sistemul educaţional. In: Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională, 2020, nr. 6(124), pp. 26-30. ISSN 1810-6455. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.4384799 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională | ||||||
Numărul 6(124) / 2020 / ISSN 1810-6455 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.4384799 | ||||||
CZU: 377.091 | ||||||
Pag. 26-30 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acest articol este dedicat procesului de elaborare a standardelor ocupaţionale identificate din necesităţile şi aşteptările pieţei muncii în conformitate cu cadrul normativ. Pornind de la identificarea atribuţiilor şi sarcinilor de lucru în profilul ocupaţional, urmează deducerea competenţelor profesionale în standardele ocupaţionale, descrise şi transpuse în rezultate ale învăţării în standardele de calificare. Se actualizează programele de formare profesională, iar oferta educaţională asigură pregătirea viitorilor specialişti calificaţi conform rigorilor angajatorilor, pentru inserţia eficientă a acestora în piaţa muncii. |
||||||
Cuvinte-cheie standard ocupaţional, standard de calificare, învățământ profesional tehnic, competenţe profesionale, occupational standards, qualification standards, technical and vocational education, professional skills |
||||||
|