Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
649 17 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-31 21:04 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.3:635.621 (8) |
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22) |
Plante de grădină. Grădinărit (696) |
SM ISO690:2012 ODOBESCU, Ludmila. Seminţele de struguri - materie primă rentabilă pentru producerea CO2-extractelor. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 5-6(59-60), pp. 53-58. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 5-6(59-60) / 2015 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.3:635.621 | ||||||
Pag. 53-58 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Seminţele de struguri sunt o sursă importantă de substanţe liposolubile care ar putea fi extrase atât prin metodele tradiţionale, cât şi prin metoda de CO2-extracţie. Avantajele utilizării fl uidului supercritic CO2 în calitate de solvent: nu este toxic, se separă uşor, are potenţial de reciclare, este neinfl amabil, se solvatează slab, posedă viteze de difuzie mari, simplitatea verifi cării proprietăţilor, transfer bun de masă, este ieſt in. În acest articol sunt prezentate informaţii cu referire la benefi ciile seminţelor de struguri şi extracţia cu dioxid de carbon în stare supercritică. |
||||||
Cuvinte-cheie seminţe de struguri, CO2-extracţia supercritică, ulei, indice de aciditate, indice de peroxid, acizi graşi |
||||||
|