Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
390 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-12 17:31 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.252.41 (6) |
Wine. Winemaking. Oenology (444) |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, MORARI, Boris, RUDOI, Alexandru, GLAVAN, Pavel, SANDU, Vasile. Screeningul levurilor autohtone și active uscate la fermentarea alcoolică pentru obţinerea vinurilor albe seci. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 29-33. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.06 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | |||||||
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142 | |||||||
|
|||||||
DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.06 | |||||||
CZU: 663.252.41 | |||||||
Pag. 29-33 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Cercetările efectuate în condiţii de laborator au demonstrat că utilizarea tulpinilor de levuri autohtone (Meleag, FNFTP-1, CNMN-Y-34) la fermentarea mustului din soiul de struguri Chardonnay permite obţinerea unor vinuri albe seci cu un conținut fizico-chimic optimal, note organoleptice înalte şi nu cedează sub aspect calitativ vinului obținut cu utilizarea LAU de import. Vinurile albe obținute cu utilizarea tulpinilor de levuri autohtone se caracterizează printrun conținut avansat de alcool și un conținut minimal de zaharuri reziduale. Tulpinile de levuri Meleag, FNFTP-1, CNMN-Y-34 au fost calificate drept un material biologic valoros, acestea contribuind la obținerea unor vinuri de calitate ce pot reflecta tipicitatea și potențialul soiurilor specifice. |
|||||||
Cuvinte-cheie levuri autohtone, levuri active uscate, fermentarea alcoolică, vinuri albe seci, local yeasts, dry active yeasts, alcoholic fermentation, dry white wines |
|||||||
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Taran, N.G.</dc:creator> <dc:creator>Soldatenco (Grigorean), O.V.</dc:creator> <dc:creator>Morari, B.G.</dc:creator> <dc:creator>Rudoi, A.</dc:creator> <dc:creator>Glavan, P.I.</dc:creator> <dc:creator>Sandu, V.A.</dc:creator> <dc:date>2021-11-26</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>Cercetările efectuate în condiţii de laborator au demonstrat că utilizarea tulpinilor de levuri autohtone (Meleag, FNFTP-1, CNMN-Y-34) la fermentarea mustului din soiul de struguri Chardonnay permite obţinerea unor vinuri albe seci cu un conținut fizico-chimic optimal, note organoleptice înalte şi nu cedează sub aspect calitativ vinului obținut cu utilizarea LAU de import. Vinurile albe obținute cu utilizarea tulpinilor de levuri autohtone se caracterizează printrun conținut avansat de alcool și un conținut minimal de zaharuri reziduale. Tulpinile de levuri Meleag, FNFTP-1, CNMN-Y-34 au fost calificate drept un material biologic valoros, acestea contribuind la obținerea unor vinuri de calitate ce pot reflecta tipicitatea și potențialul soiurilor specifice.</p></dc:description> <dc:description xml:lang='en'><p>Laboratory research has shown that the use of local yeast strains (Meleag, FNFTP-1, CNMNY34) in the fermentation of must from the Chardonnay grape variety allows the production of dry white wines with a physico-chemical optimal content, high organoleptic notes and does not yield after the qualities of the wine obtained with the use of imported yeast. White wines obtained with the use of local yeast strains are characterized by an advanced alcohol content and minimal residual sugar content. The yeast strains Meleag, FNFTP-1, CNMN-Y-34 were appreciated as a valuable biological material, they contribute to obtaining quality wines that can reflect the typicality and potential of specific varieties.</p></dc:description> <dc:identifier>10.53082/1857-3142.21.86.06</dc:identifier> <dc:source>Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia 86 (2) 29-33</dc:source> <dc:subject>levuri autohtone</dc:subject> <dc:subject>levuri active uscate</dc:subject> <dc:subject>fermentarea alcoolică</dc:subject> <dc:subject>vinuri albe seci</dc:subject> <dc:subject>local yeasts</dc:subject> <dc:subject>dry active yeasts</dc:subject> <dc:subject>alcoholic fermentation</dc:subject> <dc:subject>dry white wines</dc:subject> <dc:title>Screeningul levurilor autohtone și active uscate la fermentarea alcoolică pentru obţinerea vinurilor albe seci</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>