Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
705 31 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-21 14:41 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.3:635.621 (8) |
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22) |
Plante de grădină. Grădinărit (696) |
SM ISO690:2012 MIGALATIEV, Olga. Deşeurile de tomate - materie primă secundară pentru CO2-extracţia supercritică. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 3(63), pp. 27-34. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 3(63) / 2016 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.3:635.621 | ||||||
Pag. 27-34 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
La fabricarea produselor pe bază de tomate se obţin 10–35% de deşeuri din cantitatea de materie primă prelucrată. În Republica Moldova se înregistrează o creştere a producţiei de suc de tomate, pireu şi pastă de tomate neconcentrate, ceea ce duce necondiţionat la o majorare a cantităţii de deşeuri, ca urmare a procesului de prelucrare. Deşeurile de tomate aruncate, care conţin 10,5% de lipide, ar putea fi valorifi cate prin metoda de CO2-extracţie supercritică, fi ind utilizate în calitate de materii prime secundare la obţinerea extractelor liposolubile şi şroturilor degresate. |
||||||
Cuvinte-cheie deşeuri de tomate, CO2-extracţia supercritică, extract liposolubil, şrot. |
||||||
|